L’Audiència de Barcelona ordena reobrir la causa sobre la presumpta malversació del 9N

Albert Royo, exsecretari general del Diplocat, serà investigat per autoritzar el pagament del viatge a Catalunya de vuit diputats europeus

Albert Royo, declarant al Suprem
Albert Royo, declarant al Suprem

L’Audiència de Barcelona ha ordenat al Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona que reobri la investigació per la malversació presumptament comesa amb la consulta sobiranista del 9N, celebrada el 2014.

El recurs de la Fiscalia contra el sobreseïment decretat sobre aquest afer el 2021 ha reeixit i les defenses no poden plantejar cap recurs contra aquesta decisió, per la qual cosa el Jutjat 18 haurà de reprendre la investigació, que afecta l’exsecretari general del Diplocat, Albert Royo.

Fa dos anys, el Jutjat 18 havia arxivat la peça perquè la sentència condemnatòria als màxims responsables del 9N, l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega, i l’exconsellera Irene Rigau, havia descartat que fossin culpables de malversació.

En concret, Royo serà investigat per haver autoritzat el pagament del viatge a Catalunya de vuit diputats europeus, en una causa centrada en determinar si alts càrrecs de la Generalitat van destinar fons públics a la promoció exterior del procés.

El mateix Royo ha ironitzat a Twitter sobre la seva situació: “M’han imposat fiances de milions d’euros i per duplicat per uns mateixos fets, em reclamen 250.000 euros al jutjat 13 per l’1-O i centenars de milers d’euros per la feina feta a Diplocat entre el 2013 i el 2017. Ara no ens posarem nerviosos per 60.000 euros de més pel 9N”.

El Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona investiga Royo pels preparatius de l’1-O i el Jutjat 18, per l’acció exterior. A més, l’exsecretari general del Diplocat va ser encausat pel Tribunal de Comptes per les despeses de promoció del procés.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari