L’Institut Cerdà ressalta les innovacions de Mercadona

Cafè soluble Hacendado amb el nou sistema d’obertura fàcil
Cafè soluble Hacendado amb el nou sistema d’obertura fàcil.

L’Institut Cerdà ha donat a conèixer, durant la sisena edició de l’Observatori d’Innovació en Gran Consum a Espanya que s’ha celebrat al Ministeri de Ciència i Innovació, les innovacions del sector de l’any 2022.

Com a innovació en processos, ha destacat l’aplicació interna de Mercadona, anomenada DPP, capaç de determinar els costos i la rendibilitat de cada producte, de manera unitària i en totes les etapes de la seva cadena de muntatge, i facilitar la presa de decisions de costos encertades.

L’objectiu d’aquesta aplicació, que la companyia ha desenvolupat internament després d’invertir-hi més de 5 milions d’euros, és optimitzar els seus processos per adaptar-se de manera àgil i flexible a la incertesa del context actual, caracteritzat per l’encariment del preu de l’energia, del transport i de les matèries primeres (entre d’altres), i fer compatible l’estalvi de costos amb les millores de qualitat en cada producte. Gràcies a l’ús d’aquesta eina, Mercadona ha aconseguit estalviar fins avui més de 150 milions d’euros.

A més, també s’ha reconegut com a innovació en producte el sistema d’obertura fàcil que la companyia, en col·laboració amb el proveïdor Prosol, ha incorporat a l’opercle de la seva gamma de cafè soluble Hacendado (clàssic, descafeïnat i exprés Creme).

Gràcies a aquest nou envàs, el consumidor pot obrir fàcilment el producte prement la tapa mateixa, de manera que s’evita emprar estris addicionals com ara culleretes. Aquesta nova forma, que agilitza i simplifica el procés d’obertura, permet mantenir el gust i l’aroma del cafè en condicions òptimes.

Model de coinnovació de Mercadona

Per a Mercadona, satisfer “El Cap” (com internament s’anomena el client) és la clau fonamental de la seva activitat, i el situa sempre al centre de les seves decisions. Per això, hi ha una cultura corporativa basada en l’excel·lència del servei i en la millora contínua de la qualitat que impulsa la innovació de manera transversal a tota la companyia.

A més, disposa d’un model de coinnovació pioner, en què treballa des del 2011, a través de l’Estratègia Davantal. D’aquesta manera, comparteix amb els clients experiències i costums de consum d’alimentació i begudes, neteja de la llar, higiene personal i cura d’animals de companyia, que després trasllada als proveïdors i impulsa, així, una col·laboració directa per millorar la qualitat i elaborar nous productes.

L’empresa té una xarxa de més de 22 centres de coinnovació a Espanya i Portugal, les instal·lacions dels quals es destinen a la innovació per impulsar la millora contínua en els processos i els productes, i estudiar les necessitats i els desitjos dels clients per oferir-los les millors solucions d’una manera àgil, en un context cada cop més canviant.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides