Màxima tensió a les eleccions a la Federació Catalana de Futbol que se celebren el dilluns 13

El Tribunal Català de l’Esport ha de decidir si Joan Soteras es pot tornar a presentar en no dimitir després que els anteriors comicis fossin anul·lats

Juanjo Isern

Mai en la seva més que centenària història, la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha viscut un procés electoral tan dramàtic i incert com el que culminarà, aquest dia 13 vinent, amb la repetició dels comicis per escollir la junta directiva de l’entitat. Aquesta convocatòria és conseqüència directa de la resolució del Tribunal Català de l’Esport (TCE) del 12 de gener passat, que va anul·lar les eleccions celebrades el diumenge 22 de maig de l’any passat, en constatar l’existència de greus irregularitats que haurien adulterat els resultats.

Les eleccions de l’any passat les va guanyar Joan Soteras, amb 396 vots, seguit pels candidats Àlex Talavera (370) i Juanjo Isern (238). Després d’analitzar les paperetes emeses, el TCE va dictaminar que, com a mínim, n’hi havia 175 que eren nul·les. Ja que la diferència entre el primer i el segon va ser de només 26 vots, el tribunal va considerar que el més prudent era procedir a la repetició dels comicis. Però aquesta nova convocatòria també està envoltada de molta conflictivitat. El TCE ha de decidir si té en consideració el recurs presentat pel candidat Juanjo Isern (foto), en el qual demana que el fins ara president, Joan Soteras, sigui eliminat de la cursa electoral.

Segons aquest recurs, Joan Soteras i la seva junta directiva haurien d’haver presentat la seva dimissió immediatament després de tenir coneixement d’aquesta resolució del TCE que anul·lava les eleccions. Però Joan Soteras va decidir mantenir-se en el càrrec.

Finalment, i davant l’evidència d’aquesta irregularitat, va acceptar dimitir el dia 29 passat, quan es va fer càrrec de la direcció provisional de l’entitat una comissió gestora. Segons Juanjo Isern, el desacatament durant 17 dies de Joan Soteras a la resolució del TCE és un fet molt greu que hauria de ser castigat amb la seva inelegibilitat i la prohibició de tornar-se a presentar.

De la Federació Catalana de Futbol en formen part 1.220 clubs. En convocar-se les noves eleccions en dia feiner es tem que la participació pugui ser molt baixa, en comparació amb les anteriors.

El principal opositor ha quedat desqualificat

El candidat Àlex Talavera, que va quedar segon en les eleccions celebrades l’any passat, ha tingut un paper protagonista en la denúncia de les irregularitats i en l’anul·lació dels comicis decretada pel TCE. Va ser ell qui va impugnar els resultats i ha mantingut la batalla legal que ha culminat amb la repetició de les votacions.

Són faves comptades: si els dos candidats que concentren l’oposició a la gestió de Joan Soteras haguessin unit les seves forces, haurien guanyat clarament les eleccions de l’any passat. Però la guerra d’egos entre Àlex Talavera i Juanjo Isern va impedir que formessin una candidatura conjunta.

Ara, davant la convocatòria de les noves eleccions, ha passat el mateix. Malgrat les intenses negociacions, no s’havia aconseguit arribar a un acord d’unitat.

La situació va donar un tomb inesperat el divendres 3 de febrer, quan 10 membres de la candidatura d’Àlex Talavera, partidaris de fer un pacte guanyador amb Juanjo Isern, van decidir presentar la dimissió en bloc. En tenir coneixement d’aquesta situació, la junta electoral de la FCF va decidir invalidar la candidatura d’Àlex Talavera, ja que no compta amb el nombre mínim de membres (21) per optar legalment a concórrer a les eleccions.

(Visited 165 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari