Aragonès: “Confondre els pressupostos amb un referèndum crec que és barrejar coses que no toquen”

El president diu que hi haurà referèndum quan aquest pugui ser reconegut per la comunitat internacional

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha respost a les crítiques que ha rebut per part de Junts per Catalunya en les quals se l’acusava d’haver aparcat la defensa de l’independentisme per poder pactar els pressupostos de la Generalitat amb el PSC. Pere Aragonès afirma que “no hem abandonat l’independentisme” i que “confondre els pressupostos amb un referèndum crec que és barrejar coses que no toquen”.

En declaracions a Els matins de TV3, Pere Aragonès, ha afegit que “hi haurà referèndum a Catalunya quan tinguem la força necessària perquè hi hagi un referèndum reconegut per la comunitat internacional”. Aragonès defensa que “Catalunya no forma part d’Espanya per voluntat” i que “hi ha una majoria independentista al Parlament de Catalunya en totes les eleccions des del 2012”.

Sobre els pactes que ha fet amb socialistes i comuns per poder aprovar els comptes de la Generalitat per aquest 2023, el republicà Pere Aragonès diu que “han acabat com jo volia, en el sentit que tenim pressupostos” i que “hauria estat una irresponsabilitat no pactar”. Per Aragonès, l’increment de despesa en aquest pressupost “és el creixement més gran d’uns pressupostos dels últims disset anys”. El president català defensa les negociacions que ha mantingut amb Junts, tot i que no han arribat a cap acord dient que “hem incorporat moltes propostes de Junts als pressupostos. Ells també demanaven els grans projectes”.

Pel que fa als acords de les tres grans infraestructures que defensa el PSC, Aragonès diu que “pel que fa a la B-40, hi ha hagut un acord entre posicions diferents pel tram entre Terrassa i Sabadell”, afegint que “no és el model que jo defenso, però calia desbloquejar el pressupost”. També defensa que “el projecte del Hard Rock ja l’hem modificat” i que “va passar de ser sis casinos a ser-ne un, i l’ocupació sobre el territori és més reduïda. El procediment ha de seguir el seu curs”. Aragonès defensa que “el desenvolupament econòmic del Camp de Tarragona no ha de quedar limitat a un complex d’oci al costat de Port Aventura. El model passa per la reindustrialització”.

Sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat que defensen els socialistes, el president Aragonès diu que “l’objectiu és que Barcelona i Catalunya tinguin moltes més connexions d’abast intercontinental. Cal mirar totes les solucions tècniques i és això a què ens comprometem”. Aragonès diu que “no em vull resignar que l’única possibilitat sigui la que planteja Aena”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari