Quantes figures independentistes han fet costat Elisenda Paluzie pel ‘greuge’ de la carta?

Elisenda Paluzie
Elisenda Paluzie

No masses independentistes s’han fet ressò o han fet costat l’expresidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, quan ha denunciat des de Twitter que ha rebut una carta del Departament d’Interior de la Generalitat amb el missatge en català i castellà, però que, segons assegura, “s’ha plegat prioritzant el castellà”. Paluzie s’ha queixat també que aquesta conselleria comenci la versió en castellà de la carta dient Generalidad de Cataluña, i no “Generalitat de Catalunya”.

De fet, només una de les interaccions directes en aquesta xarxa social favorables a la queixa de Paluzie prové d’una figura independentista popular, el mestre d’escola Josep Maria Virgili, conegut per les seves correccions sobre l’ús del català a Twitter, que s’ha limitat a manifestar: “I així altres coses…”.

Paluzie ha considerat oportú respondre el comentari del periodista Carles Salat, el qual li havia dit que “M’encantaria tenir el nivell de desocupació i temps sobrer que tens tu. I la capacitat per la insignificança”.

“Si no entens que el govern de la Generalitat, prioritzant el castellà en la seva comunicació amb la ciutadania, dona la imatge que el català és sobrer, secundari, redundant, no hi puc fer més. La minorització del català comença quan nosaltres mateixos visualitzem que no és necessari”, s’ha justificat l’expresidenta de l’ANC.

La majoria de les reaccions dels usuaris d’aquesta xarxa social han estat conyes que consideren ridícula la queixa de Paluzie. Alguns representants de Ciutadans n’han fet befa, entre ells Jordi Cañas, Carlos Carrizosa i Nacho Martín Blanco, i també l’exdiputat d’ICV-EUiA i dels comuns Joan Coscubiela ha ironitzat sobre la sofisticació de les estratègies de discriminació: “La perversa tècnica del plec perquè els que volen llegir el text en català hagin de desplegar la carta. No sé on arribarem”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides