Organitzacions pro-Colau demanen suspendre relacions amb Israel per les morts de palestins

Shimon Samuels, director de l'organització jueva Relacions Internacionals del Centre Wiesenthal, ha indicat que “aquesta petició és contrària a la Definició d'antisemitisme de l'Aliança Internacional per al Record de l'Holocaust”

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA).

Després de les últimes notícies de víctimes per la confrontació entre l’exèrcit israelià i els palestins, organitzacions a favor del Govern d’Ada Colau han defensat el boicot a Israel, que es debatrà i es votarà al Ple de Barcelona. Part de la comunitat jueva ha criticat la iniciativa.

L’executiu municipal volia portar al ple d’aquest divendres 27 de gener la votació sobre les relacions amb Israel, però finalment es votarà en el de febrer per “motius administratius”, segons el Govern de Colau ha explicat als promotors.

La Coalició Basta Complicitat amb Israel ha impulsat una campanya amb el suport de 3.750 signants amb la qual demana a l’Ajuntament de Barcelona suspendre les relacions institucionals amb l’Estat d’Israel incloent l’acord d’amistat i cooperació amb Tel-Aviv”. La iniciativa ha rebut el suport d’organitzacions properes a l’alcaldessa, com l’Observatori DESC, en el qual va treballar abans d’entrar a la política, i la FAVB, principal associació veïnal de la ciutat, que és molt favorable a Barcelona en Comú.

El Síndic de Barcelona va emetre una resolució en la qual va recomanar a l’alcaldessa “revocar l’acord d’amistat i cooperació entre Barcelona-Gaza i Tel-Aviv”, que va ser aprovat l’any 1998 per l’exalcalde socialista Joan Clos: “No té en compte els compromisos en matèria de drets humans i respecte a la dignitat humana com a principis inexcusables en l’impuls d’unes relacions internacionals que promoguin la justícia global”.

La crítica de la comunitat jueva

Part de la comunitat jueva ha criticat aquesta acció. “Aquesta petició és contrària a la Definició d’antisemitisme de l’Aliança Internacional per al Record de l’Holocaust, adoptada per la UE i els seus Estats membres, inclosa Espanya, altres països de tot el món i institucions internacionals”, ha assenyalat Shimon Samuels, director de Relacions Internacionals del Centre Wiesenthal, organització jueva amb més de 400.000 membres i amb la missió de “confrontar l’antisemitisme, l’odi i el terrorisme, fer costat a Israel, defensar la seguretat dels jueus a tot el món i ensenyar les lliçons de l’Holocaust a les generacions futures”.

Si Barcelona trenqués el seu agermanament amb Tel-Aviv, això la marcaria com una ciutat propensa a l’odiosa manipulació política. Després de Tel-Aviv i els jueus, qui segueix?”, es pregunta Samuels.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari