El síndic barceloní planteja habilitar espais al carrer per fer-hi ‘botellots’

Bondia suggereix que els indrets comptin amb serveis com punts lila, lavabos públics i recollida de brossa

Botellots a Barcelona

El Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia, recomana a l’Ajuntament que estudiï habilitar espais per fer-hi botellots, però evitant que siguin botellòdroms. És una de les propostes que fa la sindicatura després d’haver analitzat el fenomen i haver publicat un estudi. Segons l’ens, els espais haurien de comptar amb tots els serveis necessaris per a un oci nocturn amb estàndards de “seguretat, informació i confiança”.

Això es tradueix, com recull l’estudi presentat en roda de premsa, en l’accés ràpid a serveis sanitaris; punts lila, espais antiracistes i serveis d’informació en drogues; lavabos públics; sistemes de recollida de brossa; abonaments o descomptes per l’ús del taxi compartit i un accés fàcil al transport públic.

En el document es ressalta que els botellots no són una moda passatgera, sinó un fenomen social existent des de fa dècades i que s’ha d’abordar i gestionar sense criminalitzar els joves i amb mesures socioeducatives.

Tot i que ha reconegut que la proposta d’habilitar espais per als botellots pot ser “contradictòria”, Bondia ha assegurat que el fenomen no desapareixerà i que la seva prohibició i abordatge exclusivament policial és una “pèrdua d’esforços” que no resol la qüestió.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari