Sanitat retira les mascaretes del transport públic a partir del 7 de febrer

La ministra anuncia que la mesura s'aprovarà al pròxim Consell de Ministres

La ministra de Sanitat, Carolina Darias

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dijous que les mascaretes deixaran de ser obligatòries als transports públics a partir del pròxim 7 de febrer. La titular de Sanitat ha fet l’anunci en acabar un acte amb la Gasol Foundation, on ha declarat que la mesura s’aprovarà en el pròxim Consell de Ministres.

Carolina Arias ha afirmat que “tenim una situació epidemiològica molt estable”, i que “la proposta que ja ha fet la Ponència d’Alertes s’elevarà al Consell de Ministres”. També ha transcendit que la setmana que ve el Ministeri de Sanitat portarà la mesura al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per a informar d’ella a les comunitats autònomes, encara el fet de modificar-la és competència del govern central en estar regulada per un reial decret.

Sanitat tenia previst mantenir les mascaretes al transport públic fins al mes de març, quan es considera finalitzada la temporada d’infeccions agudes. El canvi de data arriba en comprovar que la situació epidemiològica fa mesos que està estable a Espanya, en especial per casos de covid-19, tot i la manca de mesures sanitàries tret del de les mascaretes al transport públic.

Amb la retirada de l’obligatorietat de l’ús de les mascaretes en l’autobús, el metro o l’avió, només continuarà sent obligatori utilitzar-la en les farmàcies i en els centres de salut, amb l’argument de protegir les persones majors i vulnerables que acudeixen a aquests llocs.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari