Sindicats i patronal apressen a govern i PSC per aprovar els pressupostos

Foment i Pimec s'alineen amb els socialistes sobre la culminació del Quart Cinturó al Vallès

Pere Aragonès amb Salvador Illa

Les patronals Pimec i Foment del Treball i els sindicats UGT i CCOO han apressat aquest dilluns al govern català i al PSC perquè tanquin un acord que asseguri l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat del 2023, apel·lant a la “responsabilitat” d’ambdues parts negociadores.

En un moment de manca d’avenços, després que des d’ERC insitís que l’acord era imminent, el govern d’aquest partit ha pressionat els socialistes convocant els agents socials a una trobada de la qual han sortit repartint la responsabilitat entre l’executiu i el principal partit de l’oposició.

“Seria una irresponsabilitat que no hi hagués nous pressupostos”, ha afirmat Josep Sánchez Llibre, el president de Foment, que s’ha alineat, com Pimec, amb el plantejament socialista sobre la culminació del Quart Cinturó al Vallès, unes obres que compten amb l’oposició d’En Comú Podem, amb qui l’executiu de Pere Aragonès va segellar un acord fa setmanes.

Antoni Cañete, president de Pimec, ha dit que les postures entre els negociadors no són llunyanes, però que els pressupostos estan “a zero graus”, i també els sindicats s’han mostrat més pessimistes. Han negat que els hagin demanat que facin de mediadors, per bé que s’han mostrat disposts a facilitar una entesa entre el govern català i el PSC.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari