Qui va impedir que comparegui a la comissió Pegasus del Parlament un representant de la campanya de boicot a l’ocupació de Palestina?

JxCat i ERC. El grup parlamentari d’En Comú Podem va proposar que 14 persones compareguin en aquesta comissió, que investiga la denúncia impulsada pel col·lectiu canadenc Citizen Lab i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’un suposat espionatge de dirigents i acitivistes independentistes amb el progama maliciós Pegasus, subministrat per l’empresa israeliana NSO. En Comú Podem va demanar que intervingués a la comissió “un representant de la campanya internacional de boicot, desinversions i sancions contra la colonització, l’apartheid i l’ocupació israeliana (BDS)”. JxCat i ERC s’hi van oposar sense argumentar el perquè i aquest representant de la campanya BDS va ser l’únic que va caure del llistat presentat pels comuns.

Tots els grups presents en la votació de les compareixences, en canvi, sí que es van mostrar d’acord en que intervingui a la comissió Pegasus “un representants de NSO Group (Governance, Risk and Compliance Committee). El corró parlamentari independentista, format pels grups d’ERC, JxCat i la CUP-Un Nou Cicle per Guanyar, va bloquejar també la compareixença dels experts crítics amb el CatalanGate de Citizen Lab i l’ANC. Gregorio Martín, catedràtic en Ciències de la Computació de la Universitat de València, que va comparèixer al Parlament europeu en una de les sessions de la comissió que hi investiga l’ús de Pegasus a diferents països europeus, va ser vetat per aquesta majoria i també ho va ser l’expert en ciberseguretat Jonathan Scott, autor de l’informe “Destapant Citizen Lab: Desmentint el CatalanGate”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.