Qui va impedir que comparegui a la comissió Pegasus del Parlament un representant de la campanya de boicot a l’ocupació de Palestina?

JxCat i ERC. El grup parlamentari d’En Comú Podem va proposar que 14 persones compareguin en aquesta comissió, que investiga la denúncia impulsada pel col·lectiu canadenc Citizen Lab i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’un suposat espionatge de dirigents i acitivistes independentistes amb el progama maliciós Pegasus, subministrat per l’empresa israeliana NSO. En Comú Podem va demanar que intervingués a la comissió “un representant de la campanya internacional de boicot, desinversions i sancions contra la colonització, l’apartheid i l’ocupació israeliana (BDS)”. JxCat i ERC s’hi van oposar sense argumentar el perquè i aquest representant de la campanya BDS va ser l’únic que va caure del llistat presentat pels comuns.

Tots els grups presents en la votació de les compareixences, en canvi, sí que es van mostrar d’acord en que intervingui a la comissió Pegasus “un representants de NSO Group (Governance, Risk and Compliance Committee). El corró parlamentari independentista, format pels grups d’ERC, JxCat i la CUP-Un Nou Cicle per Guanyar, va bloquejar també la compareixença dels experts crítics amb el CatalanGate de Citizen Lab i l’ANC. Gregorio Martín, catedràtic en Ciències de la Computació de la Universitat de València, que va comparèixer al Parlament europeu en una de les sessions de la comissió que hi investiga l’ús de Pegasus a diferents països europeus, va ser vetat per aquesta majoria i també ho va ser l’expert en ciberseguretat Jonathan Scott, autor de l’informe “Destapant Citizen Lab: Desmentint el CatalanGate”.

(Visited 222 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari