Quantes preguntes i de quin tipus li van fer a Gonzalo Boye a la Comissió Pegasus del Parlament?

Gonzalo Boye, a la comissió Pegasus

Cap ni una. I de cap tipus, clar. Els grups independentistes majoritaris a la Comissiò que suposadament ha d’investigar si hi va haver o no espionatge amb el programa Pegasus de dirigents i activistes partidaris de la separació de Catalunya d’Espanya es van posar al servei de Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont. Primer, van cometre la irregularitat de convocar-lo perquè intervingués abans que la comissió aprovés el llistat de compareixents i el calendari de compareixences. Aquesta arbitrarietat va provocar que el grup socialista abandonés la sessió. Ciutadans, PP i Vox ja no hi assisteixen perquè la consideren una “pantomima propagandística”. El comportament dels grups independentistes, divendres, al Parlament, els va donar la raó.

Boye va comparèixer juntament amb dos advocats més dels independentistes suposadament espiats: Benet Salellas i Andreu van den Eynde. Va intervenir el primer, perquè va dir que tenia pressa, i quan va acabar el seu al·legat se’n va anar i ningú no va poder fer-li preguntes. El president de la comissió, el republicà Josep Maria Jové, es va plegar a totes les exigències de l’advocat de Puigdemont, li va agrair la seva presència i el va deixar marxar.

Salellas i Van den Eynde sí que van contestar les preguntes dels diputats que quedaven a la sala després de la marxa dels socialistes. Val a dir que les preguntes d’aquests diputats i les intervencions dels compareixents no van aportar gens a la funció que hauria de tenir una comissió d’investigació, que és aclarir què ha passat amb un determinada qüestió polèmica. Aquesta comissió es va crear arran de l’aparició d’un informe elaborat en col·laboració pel col·lectiu canadenc Citizen Lab i l’Assemblea Nacional Catalana i que van batejar com a CatalanGate segons el qual 65 persones partidàries de la independència de Catalunya havien estat investigades amb els programaris maliciosos Pegasus i Candiru.

Diversos experts han posat en evidència que aquest informe està farcit d’errors i li manca de rigor científic. Els experts que denuncien aquestes febleses de l’informe, proposats pel PSC, tampoc seran sotmesos a les preguntes dels diputats d’aquesta Comissió. ERC, JxCat i la CUP els han vetat a tots.

(Visited 248 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari