Esborrem la Frontera reobre el pas fronterer del Coll de Banyuls amb una excavadora

La prefectura dels Pirineus Orientals el mantenien tancat per “contenir la immigració irregular i l'amenaça terrorista”

El col·lectiu Esborrem la Frontera ha apartat amb una excavadora els rocs que hi havia col·locat el govern francès
El col·lectiu Esborrem la Frontera ha apartat amb una excavadora els rocs que hi havia col·locat el govern francès.

Esborrem la Frontera, col·lectiu a favor de l’obertura de les fronteres, ha reobert el pas fronterer del Coll de Banyuls aquest divendres 20 de gener a la nit. Ha apartat amb una excavadora els rocs que hi havia col·locat el govern francès l’11 de gener del 2021.

Veïns i alcaldes d’ambdues bandes de la frontera ja havien reivindicat que es reobrís el pas fronterer que connecta Espolla (Alt Empordà) amb Banyuls de la Marenda (Rosselló). La prefectura dels Pirineus Orientals el mantenia tancat per “contenir la immigració irregular i l’amenaça terrorista”. França també havia tancat el camí de la Vinyola, el Coll de Manrella i el camí d’Age, reobert fa temps amb una acció similar.

“Mentre els responsables polítics de mantenir tancats els passos transfronterers es reuneixen i no fan res, són els veïns que obren el Coll de Banyuls”, ha indicat Esborrem la Frontera al seu compte de Twitter. “Els de Catalunya del Nord trobareu el camí obert per acostar-vos-hi. I, si us ve de gust, podeu deixar el vostre missatge sobre una de les pedres que fins ara impedien el pas del Coll de Banyuls”, ha afegit.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari