La justícia investiga contractes municipals del govern Trias en el cas Triacom

Els Mossos i la Guàrdia Civil sospiten de set contractes en aquesta derivada del cas del 3%

Xavier Trias i Antoni Vives
Xavier Trias i Antoni Vives

L’Audiència Nacional ha enfocat la seva investigació sobre l’afer de Triacom, una derivada del cas del 3%, en almenys set contractes signats per la productora audiovisual Triacom amb l’Ajuntament de Barcelona durant l’etapa de govern de l’alcalde Xavier Trias (2011-2015), publica El Periódico citant documentació del cas.

Segons la mateixa informació, el Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional ha acordat aquest 17 de gener requerir a l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) la seva col·laboració per analitzar documentació proporcionada per FCC i aquests set contractes de Triacom amb el consistori, vinculats amb el 010, la línia telefònica d’informació al ciutadà.

Informes elaborats pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, afegeix El Periódico, xifren en 218.444 euros l’import de les factures girades per la productora a l’ajuntament els anys 2012, 2014 i 2015. A més, reflecteixen els dubtes dels investigadors sobre l’autenticitat de factures emeses per les empreses Inversiones OCS, Emocional Base i Interiorismo a Triacom pel concepte de “producció executiva en projectes 010 i 012”.

De fet, consideren que Oriol Carbó, exgerent de TV3 i responsable de Triacom, va usar aquestes tres empreses per desviar diners aconseguits per la productora.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari