La Fiscalia demana 8 anys de presó a quatre mossos per agressió i detenció il·legal

Els agents s'enfronten també a 16 anys d'inhabilitació pels delictes de lesions, contra la integritat moral i falsedat documental

Els mossos van immobilitzar el jove dificultant la seva respiració

La Fiscalia de Barcelona sol·licita vuit anys i mig de presó i 16 d’inhabilitació per a quatre agents dels Mossos d’Esquadra acusats d’agredir i detenir il·legalment un jove al barri del Raval de Barcelona. A més, els policies haurien falsificat l’atestat per imputar delictes al jove “que no van succeir en cap moment”. La fiscalia i l’acusació particular, exercida per Irídia, reclamen que siguin condemnats pels delictes de lesions, contra la integritat moral, detenció il·legal i falsedat documental.

Els fets haurien passat el 13 de novembre del 2020, quan encara estava en vigor el confinament nocturn a causa de la covid-19. Un grup de joves estava al carrer Nou de Dulce del Raval i un agent va aturar-los i els va demanar la seva identificació. Mentre verificava les identitats, un dels joves va dir-li que tot just havien robat a un amic seu i li va recriminar que no centressin els seus esforços en atrapar els lladres, un comentari que va enfurismar el mosso, que va colpejar-li la cara.

Segons el relat de la Fiscalia, l’agent es “va molestar sobre manera” amb el jove i “va bufetejar-lo, va empènyer-lo contra la paret, va arrossegar-lo al mig de la calçada i va llençar-lo a terra amb una maniobra d’escombrament, fent que el jove es colpegés el cap”. Quan el noi va començar a demanar auxili amb crits de dolor, tres agents més dels Mossos van arribar al lloc dels fets, però en comptes d’ajudar-lo van mantenir la immobilització del jove fins al punt de dificultar la seva respiració.

El noi va ser detingut sota la falsa acusació d’haver propinat una puntada de peu a l’agent, però el vídeo gravat per un veí evidencia la mala praxis dels mossos. Segons Irídia, l’agressió i la detenció van causar al jove un quadre de simptomatologia posttraumàtica, motiu pel qual va requerir teràpia setmanal els dos mesos posteriors als fets.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari