Borràs ironitza sobre ERC que la fórmula del tripartit té “una bona salut”

La líder de Junts retreu incompliments a Aragonès i destaca una manca d’intensitat negociadora pels pressupostos

Pere Aragonès i Laura Borràs

La presidenta de Junts i presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha considerat que el tripartit d’ERC, el PSC i En Comú Podem “ja l’estem veient a l’Ajuntament de Barcelona” i “al govern de l’Estat”, i que té “una bona salut, des d’aquesta perspectiva”.

“El problema és quan tu ets president per fer valer la majoria dels vots independentistes”, ha retret al president Aragonès, de qui ha dit que va “en la direcció contrària” dels vots que van fer-lo president. “El que hauria de fer és complir els acords que ha signat”, en comptes de demanar-ne més, ha afegit.

La líder de Junts ha destacat, pel que fa a la negociació dels pressupostos amb ERC, que “no ens hem reunit des del 22 de desembre, no sembla que hi hagi una intensitat negociadora màxima”, i ha indicat que no augura “res positiu” el fet de “deixar transcórrer tant de temps” i “no donar retorn de manera completa dels documents amb els quals s’ha de treballar”.

Pel que fa a l’afer del diputat de Junts Francesc de Dalmases, sancionat pel Parlament per haver intimidat una periodista de TV3, Borràs ha anunciat que “està recuperat”, després d’una baixa per motius de salut, i que segueix sent un dirigent de la seva confiança “màxima”, per bé que va plegar com a vicepresident del partit. També ha dit que aquell incident no li ha fet replantejar-se “en absolut” la seva relació personal ni política amb De Dalmases.

Borràs, que ha afirmat que la cimera francoespanyola del dia 19 a Barcelona és “una provocació” que es fa “per demostrar al món que el procés s’ha acabat”, sosté que la reforma penal es va fer amb “la voluntat d’extradir” l’expresident Carles Puigdemont, i ha desvinculat el fet d’haver votat en contra de la reforma, esgrimint aquest motiu, de la possibilitat que els dirigents del procés membres de Junts que van estar presos, per “decisions personals”, se’n puguin beneficiar.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari