Quin presentador dels Telenotícies de TV3 no se n’està de dir que el 2017 remava cap a la independència?

Xavier Coral. Presenta el TN migdia a TV3 conjuntament amb Raquel Sans des de la tardor del 2020. En una entrevista al podcast Última copa, que elabora Adrià Giner, va explicar que l’època que vam viure el 2017 en què, per primera vegada semblava que hi havia com un objectiu comú i que tothom remava cap allà. Que hagi acabat tant malament la veritat és que és una mica decepcionant. A veure… és com el pèndol. Hi ha moments que puja i moments que baixa. Algun dia potser tornarem a pujar”. Cal entendre que la principal raó per la seva decepció és que no s’ha assolit la independència que tenia com a objectiu. I que ara està esperant que el pèndol torni a pujar cap al costat de la independència.

Coral, que porta 25 anys a TV3, era corresponsal de TV3 a Brussel·les entre els anys 2016 i 2020. És a dir que el moment àlgid del procés i el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 els va viure des de la capital europea. Entre el 1997 i durant 12 anys ja va conduir diferents edicions del TN i també ha presentat programes i magazines com Divendres o Àgora.

El director de TV3, Sigfrid Gras, va dir, al Parlament, que el novembre s’havia creat una comissió que vetlla perquè els professionals de la cadena no emetin opinions públiques que perjudiquin la seva imatge de neutralitat. Que un dels presentadors del TN Migdia, que té una audiència que voreja el mig milió de persones, digui que està decebut perquè tenia l’objectiu d’assolir la independència no ha motivat que aquesta comissió li ho hagi recriminat. TV3 té una concepció sui generis del que és ser neutral.

L’entrevista al podcast Última copa es va fer en un local de Terrassa, ciutat on va néixer Xavier Coral. Potser per la sensació de sentir-se a casa i parlant per un mitjà amb poca audiència, es va deixar anar i no es va tallar a l’hora de definir-se com independentista, vulnerant de forma flagrant el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.