Lluís Llach, víctima de l’odi dels seus seguidors racistes a Twitter

L’han atacat després que digués que no comptessin amb ell els que lamenten que els primers nadons de l’any a Catalunya tinguin noms àrabs o llatins

Lluís Llach, al concert que va fer al Palau Sant Jordi el 18 de desembre del 2021

Lluís Llach està sent víctima d’una campanya de retrets i insults per part de molts del seus seguidors a Twitter per haver criticat els missatges dels que van lamentar que els primers nens i nenes nascuts a Catalunya l’1 de gener tinguessin noms àrabs o llatinoamericans. L’inici de la campanya va provocar-lo un missatge del cantant amb un comentari a un altre del periodista Sergi Maraña. Maraña va penjar aquest post: “Zakaria (Palafrugell) i Dayla Mia (Esplugues), primers nens nascuts a Catalunya el 2023. Primers nens en cada regió sanitària: Yousaf (Terres de l’Ebre), Álex (Regió Metropolitana Nord), Abdul Jabbar (Barcelona), Pau (Lleida), Yasmin (Tarragona). Els catalans ja no tenen fills?”, i el va acompanyar de fotos de quatre d’aquests nadons. La resposta de Llach va ser: “Sí, es diuen Zakaria, Dayla, Yousaf…”. El missatge va tenir més de 180.000 visites.

“Si per lluitar contra “l’obsessió d’alguns per devaluar al no res la condició de català” ens hem de tornar racistes, no compteu amb mi. Bona nit”, va afegir el cantant. La fúria que es va desencadenar al seu perfil de Twitter va anar acompanyada de no pocs insults. L’odi que molts d’aquests tuitaires havien mostrat en piulades anteriors contra Espanya i els espanyols es va girar contra qui, fins aleshores, havien considerat un líder seu. Davant l’onada de piulades racistes i insultants, Llach va escriure l’endemà: “a partir d’avui blocaré qualsevol tuit que ensumi racista. Per si alguna vegada m’equivoco, demano perdó”.

Es deu haver fet un fart de blocar usuaris de Twitter perquè el seu perfil en va ple des d’aleshores. També n’hi ha que comparteixen la seva opinió. Aquesta polèmica ha suposat que, per primera vegada en molt temps, Llach retuitegés el missatge d’un dirigent d’ERC. Malgrat les crítiques que ha abocat a la xarxa social contra el partit d’Oriol Junqueras, Llach va considerar oportú reenviar el missatge que hi va penjar Joan Margall.  Aquest diputat gironí al Congrés va respondre un missatge de Magí Hildebrant que deia: “Dels 7 primers nascuts a Catalunya, només un té nom Català. Aquest és el futur de la nostra nació, futur on de la nostra cultura no en quedi ni els noms. Quants noms catalans quedaran d’aquí a cent anys? Quanta gent quedarà que parli català? Quant de temps li queda a Catalunya?”. La resposta de Margall va ser: “El teu cognom no sembla precisament de la plana de Vic”. A Llach li va agradar i la va reenviar.

El que segur que no li van agradar van ser comentaris com els següents:

Ton Bpsc: “Que la vostra causa no és principalment la catalanitat, ja es podia intuir”

Joaquim Torrent: “Ens esteu dient que la defensa de la nostra identitat no és important per a vós? Seria bo saber-ho”

Ja-Golo: “Racistes no, ordenats. Cadascú a casa seva”

Lídia: “No comptem amb tu. Ja n’hi ha prou d’autoodi”. “Devem ser l’únic poble al món que subvenciona la seva pròpia invasió i que aplaudeix amb les orelles que els nadons es diguin Mohammed, Abdul Jabbar… realment som imbècils i així ens va”

Cepece: “Jo no veig el racisme per enlloc. Sí veig una mala política d’inmigració que ens porta a ser forasters en el nostre propi país, i a perdre la nostra identitat com a catalans en menys d’una generació. I això és una catàstrofe”

Xavier Pinell: “No comptem amb tu. Ets part del passat poc gloriós dels catalans”

Llibert: “Per a tu, els ñols vinguts als 40/50/60 ara són catalans? I els llatins? I els africans? EXPLICA-M’HO”

Oscar G: “Com saps que els pares son catalans?”

Maite-59: “Et fas gran, Lluís, et fas gran”

Panto: “Per tu són catalanes les persones que no saben un borrall de català i menys de la nostra cultura i costums? ETS UN GENOCIDA CULTURAL”

També hi va haver missatges de suport a les paraules de Llach. Un d’ells, escrit per Manuel Pujolar, deia: “No se quin sentit té el teu comentari. Ara el que sí sé, és que ha provocat que molts dels teus seguidors i del partit que representes han sortit de les cavernes i se’ls hi veu el llautó”

Lluís Llach tenia 233.000 seguidors a Twitter quan va començar l’any. De moment, sembla que no n’ha eliminat molts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.