Sigfrid Gras reconeix que la comissió creada fa un mes per controlar els tuits dels professionals de TV3 no funciona

El director de la televisió pública diu que ha detectat algunes vulneracions del Llibre d’Estil de la CCMA i que “ho estem estudiant”

Sigfrid Gras, director de TV3, a la comissió de control de la CCMA, aquest divendres 16 de desembre

El director de TV3, Sigfrid Gras, ha reconegut, a la sessió de la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que la comissió que va anunciar el 24 de novembre que s’havia creat per controlar les vulneracions del Llibre d’Estil d’aquesta Corporació per part dels seus professionals encara no funciona. A l’anterior sessió de la Comissió de Control, Gras va acceptar, davant la interpel·lació de la diputada de Ciutadans Anna Grau que força professionals de TV3 i Catalunya Ràdio pengen missatges polítics a les xarxes socials contravenint les normes del Llibre d’Estil. Aquest Manual dicta que “els nostres professionals no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. Gras va dir, aleshores, que era conscient del problema. “La intenció és que això no passi a TV3. Els controlarem, els reprendrem i prendrem les decisions que calgui”.

Anna Grau i la diputada socialista Beatriz Silva han demanat aquest matí a Sigfrid Gras com estava funcionant la comissió de control dels missatges dels professionals a les xarxes socials i la seva resposta ha estat que han detectat algunes vulneracions i que “ho estem estudiant”. “Potser anem un pèl tard”, ha afegit el director de TV3. De moment, a les xarxes socials, especialment Twitter, hi continuen apareixent missatges de redactors i cares conegudes de TV3 i Catalunya Ràdio quasi sempre defensant plantejaments independentistes i criticant els partits i persones que no ho són.

Las cosas de palacio van despacio. El nivell de violència mediàtica avança de pressa i el de control va a pas de formiga”, s’ha queixat Grau de la lentitud en la implementació de la comissió anunciada pel director de TV3. La diputada de Ciutadans també ha recordat la broma que va fer Joel Díaz, presentador del programa Zona Franca de TV3, sobre els deportats catalans que van morir de gana al camp d’extermini nazi de Mauthausen. TV3 s’ha negat a rectificar l’insult i la denúncia per aquest menyspreu als deportats catalans a Mauthausen serà debatuda a la comissió de Justícia del Parlament i ha arribat fins la Comissió Europea. La Síndica de Greuges ha emparat l’associació Amical de Mauthausen davant el Consell de l’Audiovisual de Catalunya perquè atengui la seva queixa. Gras s’ha limitat a repetir el seu discurs habitual sobre aquesta qüestió: “No volem ser una televisió blanca”.

(Visited 139 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari