Els lletrats del TC, contraris a les mesures cautelars demanades pel PP

El ple extraordinari d'aquest dijous, celebrat amb retard, s'ha convocat malgrat que els lletrats demanaven més temps per elaborar l'informe

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

L’informe encarregat als lletrats del Tribunal Constitucional (TC) pel president d’aquest òrgan, Pedro González-Trevijano, s’oposa a l’adopció de les mesures cautelars demanades pel PP per suspendre la tramitació de les reformes de la Llei Orgànica del Poder Judicial, sobre la renovació del mateix TC, i del Codi Penal, sobre els delictes de sedició i malversació, ha avançat El Periódico.

El ple extraordinari del TC d’aquest dijous, que s’ha iniciat amb retard respecte a l’horari previst, es va convocar aquest dimecres malgrat que els lletrats havien sol·licitat un dia i mig per enllestir l’informe.

El fet que hi hagi tants magistrats progressistes com conservadors, cinc i cinc, augura un empat sobre la votació de les mesures cautelars plantejades pel PP, que es podria desfer amb el vot de qualitat de González-Trevijano.

Ple del CGPJ el dia 20
En paral·lel, aquest dijous al matí, el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Rafael Mozo, ha convocat un ple extraordinari el dia 20 per designar els dos candidats del TC que depenen de l’òrgan de govern dels jutges.

La reunió, així docs, se celebrarà abans del dia 22, quan el PSOE i Unidas Podemos pretenen aprovar la reforma legal que modificarà el sistema d’elecció dels dos magistrats del TC que depenen del CGPJ.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari