El fiscal demana nou anys de presó per a Villarejo per un suposat espionatge a Marbella

Els encausats suposadament van accedir a dades de caràcter reservat d'un empresari mitjançant bases de dades i registres que no són públics

José Manuel Villarejo.

Nou anys de presó és la pena que demana la Fiscalia Anticorrupció per al comissari José Manuel Villarejo per delictes de suborn passiu i de descobriment de secrets comès per funcionari públic per haver fet un informe contra l’empresari de Marbella Felipe Gómez Zotano, utilitzant bases de dades que no estan obertes al públic.

La peça Marbella, la número 8 del cas Tàndem, s’ha obert després de la denúncia de l’empresari de Marbella contra Villarejo, a qui acusa d’haver-li pressionat a favor d’una veïna que li reclamava per via judicial uns diners “prestats” set anys enrere.

Els fiscals demanen la mateixa condemna per al comissari Enrique García Castaño, vuit anys per a l’ex inspector cap Constancio Riaño, quatre anys i nou mesos per a l’expolicia Antonio Bonilla i aquesta mateixa pena per a l’advocat i soci de Villarejo, Rafael Redondo.

“Consorci criminal”

Segons la Fiscalia, M.K., la dona que reclamava els diners a Gómez Zotano, va demanar ajuda a Villarejo i la seva empresa, Grup Cenyt, en l’estiu del 2015 per executar una estratègia de tipus civil i penal perquè l’empresari li retornés les quantitats que ella li havia donat per una relació immobiliària entre tots dos a Benahavís (Màlaga).

L’escrit de la Fiscalia explica que es van utilitzar els mètodes habituals d’aquest “consorci criminal”. Segons els fiscals, Villarejo, amb l’ajuda dels altres encausats, va investigar a l’empresari i va realitzar un informe que es va fer arribar al jutjat en el qual la dona havia presentat una querella. Els encausats suposadament van accedir a dades de caràcter reservat de Gómez Zotano mitjançant bases de dades i registres que no són públics.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari