Barcelona surt al carrer contra la violència masclista pel 25-N

Unes 50.000 persones segons els organitzadors i 3.000 segons la Guàrdia Urbana

Manifestació del 25-N a Barcelona

Una manifestació ha recorregut els carrers del centre de Barcelona aquest divendres a la tarda amb motiu del Dia per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Unes 50.000 persones segons els organitzadors i 3.000 segons la Guàrdia Urbana han sortit des de la confluència del passeig de Gràcia amb la Diagonal i han avançat fins a la Gran Via enmig d’un ambient festiu però també reivindicatiu. S’hi han escoltat proclames contra la violació, el masclisme.

El lema d’enguany ha estat ‘Acusem, Actuem. Ocupem els carrers contra les violències masclistes’. Un lema amb què han volgut mostrar-se crítiques amb el sistema judicial i jurídic.

Organitzada pel col·lectiu Novembre Feminista, enguany s’ha dedicat la marxa a denunciar, d’una banda, la violència vicària, aquella exercida contra els fills per danyar a les mares. I, d’altra banda, l’assetjament laboral. “Cal una major aplicació dels protocols contra l’assetjament laboral sexual a la feina. Ara és insuficient i no protegeix prou a les dones”, assegura Lorena Garrido, de Novembre Feminista.

Des de principi d’any, deu dones han mort assassinades a Catalunya víctimes de violència masclista. Una xifra esfereïdora en un any en què s’han incrementat més que mai les denúncies, que han arribat a les 3.700.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari