El TSJC manté el 25% de castellà a dues escoles més

La resolució rebutja aixecar les mesures cautelars argumentant que la Generalitat no ha acreditat en el seu recurs l'aplicació de la nova llei en els centres

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a Sant Cugat del Vallès (Generalitat de Catalunya)
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a Sant Cugat del Vallès (Generalitat de Catalunya).

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat les mesures cautelars que va imposar a dos centres docents catalans més, de manera que s’hauran d’impartir en castellà almenys un 25% de les classes que rebin un alumne de Castelldefels i una alumna de La Canonja. Les resolucions, conegudes aquest dijous, desestimen els recursos interposats pel Departament d’Educació de la Generalitat, que encapçala el conseller Josep González Cambray.

El TSJC ha argumentat que la Generalitat havia demanat la revocació de les mesures cautelars “sense acreditar el resultat de l’aplicació de la nova legislació” i que havia aportat un informe de la inspecció que “es limita a una aproximació genèrica”. A més, ha assenyalat que “no consta que l’escola hagi aplicat la nova legislació i quin ha sigut el resultat”.

Aquestes darreres resolucions, que no són fermes i poden ser recorregudes en cassació, incrementen fins a 14, segons l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), el total de casos en què el TSJC rebutja aixecar mesures cautelars sobre escoles catalanes obligades a assegurar el percentatge mínim de castellà.

La controvèrsia relativa al mínim del 25% de castellà a les aules catalanes es troba en espera de la decisió de Tribunal Constitucional sobre la constitucionalitat de la llei catalana, aprovada precisament per evitar que s’apliqui aquest percentatge.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari