La Mesa del Parlament descarta suspendre Jové i Salvador com a diputats

ERC, Junts i ERC eviten que prosperi la proposta de Vox perquè se'ls aparti com a Borràs, mentre que el PSC s'absté

Jové i Salvadó, arribant al TSJC
Jové i Salvadó, arribant al TSJC

La Mesa del Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dimarts suspendre els diputats d’ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els hagi obert judici oral pel seu paper en l’organització de l’1-O com a alts càrrecs del Departament d’Economia i Hisenda.

Vox havia plantejat a la Mesa que se’ls apartés de l’escó aplicant-los l’article 25.4 del reglament de la cambra catalana, com es va fer amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, quan va ser enviada a judici pel cas dels contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), però ERC, Junts i la CUP han votat en contra, mentre que el PSC s’ha abstingut.

A diferència del cas de Borràs, ara la Mesa ha conclòs que “no es pot donar per suposat el fet habilitant per aplicar la suspensió”, ja que no considera que se’ls hagi obert judici oral per corrupció.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.