La Generalitat anuncia una nova llei d’agricultura sostenible

L'executiu català ha assegurat que vol convertir en sostenibles a més del 50% de les explotacions agrícoles i ramaderes catalanes per al 2030

Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (Generalitat de Catalunya)
Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (Generalitat de Catalunya).

Teresa Jordà ha anunciat que la Conselleria d’Acció Climàtica ha dissenyat un nou projecte de llei de producció agrària sostenible. Ha presentat la iniciativa en el cim del clima de Sharm el-Sheikh.

Jordà ha explicat que la norma pretén ajudar als productors catalans en la transició cap a un sistema més sostenible “ambiental, social i econòmicament”. “Volem acompanyar als productors en aquesta transformació cap a la sostenibilitat global i posar en valor l’esforç que molts ja estan fent per aconseguir aquests nous reptes”, ha explicat Jordà al costat de la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes i Cullell.

Cap al 50% d’explotacions agrícoles sostenibles

En l’actualitat, s’estima que el 9% de les explotacions agrícoles i el 6% de les ramaderes disposen d’un certificat de qualitat ambiental. Amb el projecte de llei, la Generalitat ha assegurat que vol convertir en sostenibles a més del 50% de les explotacions agrícoles i ramaderes catalanes per al 2030.

La nova normativa planteja crear un nou sistema per “acreditar legalment” les explotacions sostenibles per certificar les instal·lacions agrícoles i ramaderes i els productes elaborats amb estàndards de garanties ambientals. També es crearan etiquetes perquè els consumidors puguin identificar aquest tipus de productes sostenibles.

(Visited 135 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari