Nadal, sobre Puigdemont: “El president legítim a Waterloo és un episodi de fa cinc anys”

El conseller de Recerca i Universitats afirma que Junts s'equivoca en fer "política d'obstrucció"

    El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal

    El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha afirmat que la carta de l’expresident Carles Puigdemont d’aquest diumenge, en la qual rebutja l’ajuda d’ERC per solucionar la seva causa, “no aporta res de nou” i ha considerat “comprensible” que el líder del Consell de la República rebutgi la reforma del delicte de sedició. En una entrevista al programa Cafè d’idees de La 2, el conseller també s’ha mostrat crític amb l’estratègia de Junts i ha insistit a retornar a la via de l’Estatut.

    Nadal ha assenyalat que comprèn i troba “natural” el punt de vista que Puigdemont expressa en l’escrit, però que “una altra cosa és si això serveix per a alguna cosa o no” i que, en aquest sentit, “en el panorama polític català i espanyol és una carta que no aporta gaire res de nou”. A més, ha negat que l’expresident de la Generalitat tingui cap mena de “legitimitat presidencial”, ja que “han passat dos presidents més i el president legítim a Waterloo és un episodi de fa cinc anys“.

    Respecte a Junts, el conseller ha criticat que hagin escollit el camí de “la política negativa” i ha assegurat que cometen un error: “Si creuen que fent una política d’obstrucció arribarem abans a unes eleccions que ells guanyaran s’equivoquen molt”, ha afirmat. A parer de Nadal, la formació postconvergent “no pot oblidar” que els pressupostos del 2023 porten “l’accent i la mà” de l’exconseller Jaume Giró, de manera que hauria de fer possible l’aprovació dels comptes.

    Preguntat per les crítiques que ha rebut per defensar la via de l’Estatut, Nadal ha insistit a retornar “a les essències més pures de l’Estatut de 2006 sense la retallada del Tribunal Constitucional”, perquè així “puguem tornar a començar a construir un autogovern sòlid, que permeti avançar cap a l’autodeterminació i l’amnistia”.

    (Visited 114 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari