Puigdemont rebutja l’ajuda d’ERC per solucionar la seva causa: “Seria una renúncia política”

L'expresident de la Generalitat ha negat que hagi autoritzat converses entre el PSOE i ERC per resoldre la seva situació

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya (CCMA)
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya (CCMA).

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha negat a rebre una “solució personal” a la seva causa, perquè “seria una renúncia política” si l’acceptés. Avui, diumenge 30 d’octubre, ha publicat un text sobre els cinc anys fora de Catalunya, on ha demanat que es respecti la seva “estratègia” i “posició” sobre el procés.

Ha assegurat que li consta que “en les converses entre PSOE i ERC torna a sortir la necessitat de resoldre” la seva situació. “Si no li ho he demanat ni li ho he autoritzat, per quina raó insisteixen? Què busquen?”, s’ha qüestionat.

Prioritza la confrontació

“Puc entendre els beneficis que té per a l’estat espanyol el fet que jo acceptés una resolució basada en la reforma del codi penal, però els beneficis per al procés d’independència no els veig per enlloc”, ha indicat. “M’he fet més resilient davant les adversitats i tinc moltes més raons per continuar confrontant-me a un Estat que no busca solucionar el conflicte sinó liquidar-nos com a nació”, ha sentenciat.

Puigdemont ha agraït “l’ajuda internacional” rebuda en aquests últims cinc anys i enviat “afecte i suport” als exconsellers Lluís Puig, Clara Ponsatí i Toni Comín. No ha esmentat en el text a l’actual consellera de Acció Exterior, Meritxell Serret, amb qui va compartir exili fins que al març del 2021 va tornar a Catalunya per a comparèixer davant el Tribunal Suprem i exercir de diputada.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari