El nou Govern d’Aragonès incorpora consellers amb arrels al PSC, PDeCAT i els comuns

Joaquim Nadal, Carles Campuzano i Gemma Ubasart, ocupen tres dels Departaments que Junts ha deixat vacants

Nous consellers del Govern de Pere Aragonès
Nous consellers del Govern de Pere Aragonès.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet pública la llista dels nous consellers del govern, després que l’hagin abandonats els que havien estat nomenats en representació de JxCat. L’executiu incorpora set cares noves, tres de les quals procedeixen dels espais polítics del PSC, PDeCAT i els comuns. Són Joaquim Nadal, que va ser conseller als governs tripartits en representació del PSC, partit que va abandonar el 2015, Carles Campuzano, que va ser diputat al Parlament i després a les Corts en representació primer de CiU i després del PDeCAT i Gemma Ubasart, ex-secretària de Podem a Catalunya. Curiosament, a les bibliografies distribuïdes pel gabinet de comunicació de Presidència de la Generalitat no hi consten les afiliacions polítiques anteriors de Campuzano i Ubasart.

Els nous càrrecs prendran possessió el dimarts 11 d’octubre a les 9:00 hores perquè ja es pugui reunir el nou Consell Executiu. El nou executiu català no tindrà cap vicepresidència. Laura Vilagrà, consellera de Presidència, assumirà les funcions que fins ara desenvolupava Jordi Puigneró com a vicepresident.

Pere Aragonès va afirmar divendres 7 d’octubre que els nous consellers serien “persones compromeses amb el seu país i la seva gent, disposades a fer un pas endavant en un moment de màxima complexitat”. La formació del nou govern allunya la celebració d’eleccions avançades, que ha demanat JxCat. Ara caldrà veure si el partit que lideren Jordi Turull i Laura Borràs presenta la moció de confiança que va reclamar fa uns dies en el debat de política general al Parlament.

Els nous consellers i conselleres són:

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.