Els sindicats d’educació protesten pel bloqueig de les negociacions

El professorat es concentra a la seu del Departament per exigir la reversió de les retallades

  Els sindicats d'educació es concentren davant la seu del Departament

  Foto: @USTECSTEs

  Els sindicats dels professionals de l’ensenyament s’han concentrat aquest matí a les portes del Departament d’Educació, encapçalat pel conseller Josep Gonzàlez-Cambray, per exigir una “negociació real” que reverteixi les retallades. Els sindicats ja van advertir la setmana passada que tornarien les mobilitzacions si no hi ha avenços en les negociacions, i han convocat la protesta d’aquest dimarts coincidint amb la reunió tècnica que se celebrava a l’interior de la seu del departament.

  “Les negociacions per ara no van gens bé. No hem avançat gens”, ha criticat Teresa Esperabé, de CCOO, en declaracions a Betevé. El sindicat USTEC-STEs, per la seva banda, ha assenyalat la “incapacitat pel diàleg” del conseller Cambray, i ha tornat a demanar la seva dimissió. Els sindicats es queixen que el Departament no els ha fet “cap proposta digna” i que “ignora les reivindicacions del personal docent”.

  Els representants del professorat reclamen, concretament, elaborar un pacte d’estabilitat pel personal interí i reduir el percentatge d’aquests treballadors, així com augmentar la inversió en educació fins al 6% del PIB català, reduir dues hores lectives pels docents majors de 50 anys i equiparar el salari dels professors de formació professional.

  (Visited 71 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari