Els sindicats d’educació plantegen noves mobilitzacions a partir de la setmana vinent

Els representants dels docents critiquen la "manca voluntat negociadora" del Departament de Cambray

  La coordinadora d'acció sindical d'USTEC, Eli Pericas, i la portaveu del sindicat, Iolanda Segura

  Foto: @USTECSTEs

  Els sindicats de l’àmbit educatiu preparen noves mobilitzacions a partir de la setmana vinent davant la “manca de voluntat negociadora” del Departament d’Educació, encapçalat pel conseller Josep Gonzàlez-Cambray. En una roda de premsa, el sindicat USTEC-STEs ha assenyalat que les negociacions “no avancen” i que no han rebut “cap proposta digna” del Departament, mentre que CCOO, per la seva banda, ha denunciat que Educació “ignora les reivindicacions del personal docent”.

  “Ens trobem davant d’una negociació inexistent”, ha lamentat la coordinadora d’acció sindical d’USTEC, Eli Pericas, que ha explicat que “l’administració té les propostes unitàries des del curs passat, però no preveu incloure’n cap al pressupost del 2023”. Fins i tot, ha assenyalat Pericas, “s’han negat a negociar” alguns punts com el pacte d’estabilitat, motius pels quals consideren que “no s’està donant la negociació acordada”.

  CCOO, en un comunicat, ha corroborat “que no hi ha bona fe negociadora per part del Departament”, i ha criticat que a les reunions assisteixin persones “que no tenen cap poder de negociació”, de manera que quan les reivindicacions “afecten qüestions econòmiques s’excusen amb la situació actual del govern i amb la possible manca de pressupost per l’any vinent”. En aquest sentit, el sindicat ha demanat a Educació que es prengui “seriosament” la negociació i que no mantingui la mateixa actitud que el curs passat.

  Segons ha anunciat CCOO, durant la propera reunió amb el Departament, el dimarts 25 d’octubre, els sindicats faran una concentració davant la seu d’Eduació. A més, USTEC ha proposat a la coordinadora sindical reprendre les mobilitzacions unitàries les pròximes setmanes.

  (Visited 126 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari