CCOO crida a la mobilització al personal laboral del Departament d’Educació

El sindicat vol evidenciar el malestar acumulat per la "greu situació" viscuda en aquest inici de curs

Escola catalana

CCOO crida a la mobilització al personal laboral del Departament d’Educació. El sindicat vol evidenciar el malestar acumulat per la “greu situació” viscuda en aquest inici de curs. En un comunicat, el sindicat assegura que cal la mobilització per “fer seure al Departament en una taula de negociació des d’una postura de força” per aconseguir revisar i posar en valor les funcions educatives del personal d’atenció educativa (PAE), un pressupost calendaritzat per la millora del sistema informàtic BORPAS, una taula tècnica per actualitzar la normativa de la borsa, que els tècnics especialistes en Educació Infantil (TEEI) d’escoles rurals esdevinguin Educadores de Llars d’Infants pel que fa a sou i de condicions laborals, i la cobertura de les reduccions d’un terç per substitucions a mitja jornada.

Per a CCOO “és molt important que el personal PAE tingui la mateixa consideració i reconeixement dins dels equips educatius que la resta de personal docent“. El sindicat diu que ja n’hi ha “prou d’interpretacions interessades de les nostres funcions i horaris”. Per aquests motius, el sindicat convoca concentracions a les diferents capitals de província catalanes des d’aquest dimarts i fins dissabte vinent que convoca el personal laboral d’Educació a una concentració a les dotze del migdia a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Comissions també ha fet públic el resultat d’una enquesta al personal d’atenció educativa en la qual afirma que s’evidencia que els nomenaments presencials han estat valorats molt negativament per la seva organització i tracte rebut, i que es proposa que en els propers hi hagi més organització, transparència i uns mitjans informàtics adequats. L’enquesta també diu que les respostes posen de manifest que hi ha un tant per cent massa elevat de treballadores que en el centre educatiu du a terme tasques i horaris que no li corresponen, majoritàriament en el menjador i fent tasques del lleure educatiu.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari