Rufián porta la ‘bandera’ de la classe treballadora a l’estrena com a alcaldable a Santa Coloma de Gramenet

El portaveu d’ERC al Congrés ha assegurat que treballarà per reduir la precarietat, l’exclusió social i l’atur

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián (Esquerra Republicana de Catalunya)
El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián (Esquerra Republicana de Catalunya).

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha començat la seva campanya com a alcaldable a Santa Coloma de Gramenet hissant la ‘bandera’ de l’obrerisme. S’ha compromès a treballar per defensar millores en els problemes que comparteix “la immensa majoria” dels ciutadans de classe treballadora més enllà de la bandera i la ideologia: “Precarietat, exclusió social, atur, lluita pel feminisme i pel medi ambient”.

S’ha reivindicat fill de la classe treballadora a l’estrena d’una lluita electoral que serà difícil. El PSC governa a Santa Coloma amb una majoria absoluta de 17 regidors. ERC és el grup de l’oposició més minoritari amb 3 representants. Aconseguir l’alcaldia, en mans de Núria Parlón, és una missió gairebé impossible.

“El candidat de les ciutats metropolitanes”

L’objectiu d’ERC és que el possible efecte Rufián s’expandeixi a les altres ciutats metropolitanes, on volen acabar amb l’hegemonia socialista. Així ho ha expressat la diputada colomenca Ana Balsera: “No és només el candidat colomenc, sinó el candidat de les ciutats metropolitanes” que vol canviar el cinturó roig “perquè els de sempre no continuïn fent el de sempre”.

Rufián ha defensat que ERC ha de representar tots aquells que no reneguen dels orígens de classe obrera i que se’n senten orgullosos, parlin la llengua que parlin: “Hi ha molta gent que no parla, pensa o estima en català, però que són tan nostres com qualsevol altre”. “Soc independentista i republicà. Però ser independentista no ens fa millors catalans. Tan català és l’independentista, com l’autonomista, com el federalista, l’autodeterminista i el migpensionista”, ha sentenciat.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari