L’Audiència Nacional rebutja suspendre l’expulsió de Mohamed Said

La sala contenciosa respon que prevalen els interessos de "caràcter general" al recurs del detingut, considerat un referent del salafisme més ortodox per la Policia

L'Audiència Nacional
L'Audiència Nacional

La sala contenciosa-administrativa de l’Audiència Nacional ha desestimat suspendre l’expulsió de Mohamed Said Badaoui, un líder de la comunitat islàmica a Catalunya considerat per la Policia Nacional “un dels principals referents a Espanya del salafisme més ortodox“, amb el discurs del qual vincula un auge del radicalisme a l’àrea de Tarragona.

L’adopció de les mesures cautelaríssimes sol·licitades per Said i per Amarouch Azbir, també detingut dimarts passat, han estat rebutjades pels magistrats, ja que han conclòs que prevalen els interessos de “caràcter general” en comptes dels personals.

En aquest cas, els interessos generals tenen a veure amb l’acusació contra tots dos, per part del Ministeri de l’Interior, d’haver desenvolupat activitats contràries a la seguretat nacional. La Secretaria d’Estat de Seguretat, de fet, ha acordat l’expulsió de Said i Azbir, i els ha prohibit en retorn durant els pròxims deu anys per una infracció molt greu de la Llei Orgànica 4/2000 sobre els drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social.

La Policia, concretament, vincula Said amb “individus radicals relacionats amb el terrorisme” i li atribueix activitats de “proselitisme i reclutament, especialment amb els col·lectius més vulnerables i manipulables”, entre els quals destaca l’adoctrinament de menors no acompanyats (menas).

(Visited 149 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari