Desarticulat un grup que robava a urbanitzacions al Moianès i al Vallès Oriental i Occidental

Els lladres buscaven cases amb portes o finestres vulnerables en urbanitzacions amb vies de fugida cap a autopistes

    Agent dels Mossos d'Esquadra.

    Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord han desmantellat un grup criminal que operava al Moianès, Vallès Occidental i Vallès Oriental i que cometia robatoris amb força en cases d’urbanitzacions. La investigació ha conclòs amb tres detinguts, segons un comunicat fet públic per la policia catalana.

    El passat 16 d’agost es va produir un robatori en una casa del municipi de Moià. Passades les deu de la nit va saltar el sistema d’alarma després que els lladres haguessin forçat la persiana d’una finestra lateral a la cuina. Alguns dels veïns van poder parlar amb les patrulles policials que s’havien desplaçat a la zona per informar-los de les característiques d’un cotxe sospitós que havien vist quan marxava de davant la casa.

    La policia van comprovar que el vehicle estava a nom d’una persona que no té cap vinculació amb activitats delinqüencials. Aquesta és una pràctica habitual dels grups que es dediquen als robatoris en domicilis, amb menys risc que l’ús de cotxes sostrets. Els Mossos també constaten que els delinqüents utilitzen altres vehicles, amb la intenció d’entorpir una eventual acció investigadora.

    Els Mossos relacionen el grup amb, almenys, cinc robatoris a les localitats de Moià, tres a Palau-Solità de Plegamans i Sant Cugat. En aquests tres robatoris es van endur 1.500 euros en metàl·lic i diverses joies com anells, collarets o arracades. Els policies també han pogut corroborar que els sospitosos no tenien cap activitat professional o laboral ni ingressos lícits de cap mena, fet que és recurrent en les persones que es dediquen a aquesta tipologia delictiva.

    El 28 de setembre es va dur a terme un dispositiu policial per localitzar els tres investigats que va finalitzar a la localitat de Cardedeu amb la seva detenció. Els lladres van mirar de resistir-se activament a la detenció. A l’interior del vehicle els policies hi van trobar diversos elements dels quals usen els delinqüents que es dediquen als robatoris en cases com guants, lots i tornavisos de grans dimensions, entre altres.

    L’endemà es va practicar l’entrada i escorcoll al domicili dels investigats on es va robar roba relacionada amb la que duien durant els robatoris, a més d’algunes joies i un inhibidor de freqüències per a alarmes. El dia 1 d’octubre els arrestats van passar a disposició i l’autoritat judicial va decretar presó provisional per a tots tres.

    (Visited 66 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari