Dalmases apel•la al “context polític”, els “exiliats” i el 155 per justificar la seva bronca a la subdirectora de ‘FAQS’

Laura Borràs acompanya el diputat de Junts en la seva compareixença al Parlament on la Comissió de l’Estatut del Diputat haurà de decidir si proposa el seu cessament

Laura Borràs i Francesc de Dalmases, a la comissió de control de la CCMA d'aquest 16 de setembre

El diputat de JxCat Francesc de Dalmases ha apel·lat, en la compareixença que ha fet aquest matí a la Comissió de Control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), al context, els “polítics a l’exili” i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per justificar el seu comportament a TV3 el passat 9 de juliol després de l’entrevista que es va fer a l’aleshores presidenta del Parlament, Laura Borràs, al programa FAQS. El director de FAQS, Pere Mas, ha explicat en la seva compareixença que Dalmases va agafar pel braç la subdirectora del programa, Mònica Hernández, la va dur a una sala de convidats, que a TV3 anomenen “el trenet”, va tancar-s’hi dins amb Borràs i dos membres més del seu seguici i la va esbroncar per la forma com s’havia desenvolupat l’entrevista. Dalmases va colpejar les parets i el mobiliari de la sala mentre cridava expressions com “mala periodista”, “programa de merda”, “m’has traït” o “presentadora patètica”.

En la seva intervenció, Dalmases ha assegurat que no havia coaccionat la subdirectora de FAQS i que tot s’havia limitat a una reunió de menys de tres minuts amb les portes obertes. “Vaig tenir una discussió però no hi va haver cap amenaça”, ha explicat i ha demanat que es tingués en compte que “tot el que va passar aquella setmana té un context”. Ha parlat d’una setmana perquè la notícia del seu comportament el 9 de juliol a TV3 no es va fer pública fins una setmana després quan EL TRIANGLE la va avançar i després van recollir-la i ampliar-la eldiario.es i naciodigital.cat. Ha assegurat que “la força que jo puc tenir és molt petita vista la bola de neu que s’ha creat” i ha reconegut que va negociar amb Hernández el format de l’entrevista a Borràs i que el seu enuig va venir, precisament, de que, al seu entendre, no es va respectar el format que s’havia pactat.

Que es pactés el format i certs termes de l’entrevista ha estat un dels motius d’escàndol dels diputats i diputades de la comissió de control de la CCMA. Dalmases ha dit que és hipòcrita negar que es produeixen aquests pactes i ha assegurat que sovint es fan a les pròpies sales del Parlament. “Totes les entrevistes tenen negociació prèvia. He viscut episodis llarguíssims per la il·luminació d’una entrevista”. Pere Mas ha afirmat que “no és habitual negociar les entrevistes però no és cap anomalia”.

La víctima de l’esbroncada de Dalmases no va voler denunciar els fets, segons Pere Mas, perquè, entre d’altres raons, es va produir arran del penúltim programa de la temporada i mols treballadors de la productora que el feia –El Terrat de Gestiones XXI-Mediapro- tenien por que si es filtrava l’escàndol perillaria el seu futur laboral. Ha donat a entendre que Dalmases o Laura Borràs podien exercir pressions en aquest sentit.

La diputada socialista Beatriz Silva va anunciar que el seu grup ha demanat a la Mesa del Parlament que adopti mesures contra Dalmases. El seu comportament serà estudiat per la Comissió de l’Estatut del Diputat, que haurà de decidir si proposa el seu cessament. Les diputades d’En Comú Podem i Ciutadans, Susanna Segovia i Anna Grau, han demanat la seva dimissió. Grau ha afirmat que Dalmases era, al cap i la fi, “un cap de turc. Tot això és una escenificació i es resumeix en què abans manaven vostès a la CCMA i ara ho fan ERC i els socialistes”. La portaveu d’ERC, Raquel Sans, va ser especialment dura. Ha dit que era “molt irresponsable minimitzar aquesta situació”, que “quatre contra un no és una discussió” i que Dalmases fa un “flac favor” en pretendre posar un context polític al seu comportament descontrolat i amenaçador d’aquell dia. “Jo sóc així, sempre vaig de cara”, s’ha justificat el diputat de Junts.

(Visited 264 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari