Els Mossos desmantellen una plantació de marihuana oculta al pantà de Susqueda

Han intervingut gairebé 1.000 plantes en una zona de difícil accés i ha estat necessària la intervenció del GEI

Un agent dels Mossos d'Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners han detingut dos homes de 23 i 25 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Les detencions es van fer el 25 d’agost al Pantà de Susqueda, després que a principis del mes de juny, els Mossos van tenir coneixement de l’existència d’una plantació de marihuana situada en una zona boscosa de difícil accés en el Torrent Major, a la zona del Pantà de Susqueda, al terme municipal de Sant Hilari Sacalm. Els detinguts van passar a disposició judicial el passat dia 27 d’agost davant del jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

En un comunicat, la policia de la Generalitat informa que els investigadors van constatar que els autors dels fets havien tallat els arbres i el sotabosc, i havien col·locat els troncs al perímetre dels camps per utilitzar-los com a mur vegetal per dificultar la visió i l’accés al cultiu de droga. Els traficants aprofitaven la dificultat per accedir a la zona i plantaven la marihuana a les feixes del pendent de la muntanya que baixa al pantà. Aquesta circumstància els hi permetia poder fer més d’una collita a l’any.

La investigació va concloure amb un operatiu policial que es va dur a terme el matí del dia 25 d’agost en què hi van participar agents del Grup Especial d’Intervenció, de la Unitat d’Investigació i de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Santa Coloma de Farners i efectius del Cos d’Agents Rurals. Els agents del GEI van ser els primers a inspeccionar la zona donada la complexa orografia del terreny, que impedia accedir amb vehicles motoritzats i obligava a realitzar l’aproximació al cultiu a peu, a més d’una hora de camí de l’estacionament dels vehicles, superant zones de gran desnivell.

Els Mossos han intervingut 962 plantes de marihuana i van detenir els dos homes que s’encarregaven del cultiu de les plantes. Els dos arrestats van ser sorpresos al costat de dues tendes de campanya i a les que s’hi arribava per un corriol amagat. A més a més, es va localitzar a les rodalies un aixopluc amb cuina de gas, menjar, roba i moltes deixalles. També hi havia tot el material necessari per al cultiu, com ara eines de treball, fertilitzants o safates de plàstic. Destacava l’existència de diverses piscines de rec d’on obtenien l’aigua per regar les plantes mitjançant bombes extractores que funcionaven amb un generador de corrent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.