El TSJC rebutja garantir amb mesures cautelars el 25% en castellà

La resolució rebutja el recurs amb què l’AEB volia assegurar que, almenys, s’imparteix en castellà una assignatura troncal

El conseller Cambray i el president Aragonès
El conseller Cambray i el president Aragonès

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denegat l’adopció de mesures cautelars que garanteixin que s’imparteix almenys una assignatura troncal en castellà a les escoles catalanes, reclamades per l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB).

La interlocutòria de la Sala de Vacances del TSJC, coneguda aquest dilluns, rebutja el recurs adduint que l’AEB no ha concretat els perjudicis que pretén evitar amb l’adopció de mesures cautelars.

A més, li atribueix la intenció d’”avançar el dictat d’una resolució favorable”, ja que conclou que coincideixen l’objecte del recurs i el de les mesures cautelars sol·licitades.

El TSJC recorda a l’entitat recorrent que, el passat mes de juliol, la Sala Cinquena ja havia desestimat l’adopció de mesures cautelars en el mateix sentit. La Fiscalia també s’havia pronunciat en contra d’aquestes mesures.

El recurs de l’AEB es dirigia contra les instruccions sobre el curs 2022-2023 comunicades per la Generalitat a les escoles. Aquesta entitat ha anunciat, per boca de la seva portaveu, Ana Losada, que presentarà un recurs contra la interlocutòria del TSJC.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari