La CCMA incompleix la promesa que els seus professionals respectaran el Llibre d’Estil

Toni Soler, Jair Domínguez, Xavier Valls, Toni Albà, Joan R.Vallvé o Susana Ortega continuen barallant-se amb polítics o insultant-los i abocant opinions ideològiques a les xarxes

Captures de pantalla dels perfils de Twitter de Toni Soler, Jair Domínguez, Toni Albà, Joan R.Vallvé, Susana Ortega i Xavier Valls

La nova presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, va anunciar, en la seva presentació a la comissió de control d’aquest organisme al Parlament, que vetllaria pel compliment del seu Llibre d’Estil per part dels professionals de TV3 i Catalunya Ràdio. A l’apartat d’aquest manual dedicat a “Expressions públiques del professionals de la CCMA” s’hi especifica que “no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. Una bona part d’aquests professionals no s’han donat per al·ludits. A alguns d’ells, com Toni Soler o Jair Domínguez, se’ls ha renovat els programes que fan a la CCMA malgrat que no se n’estan de vulnerar sistemàticament el que diu aquest apartat del Llibre d’Estil.

Els darrers dies, Toni Soler, propietari de la productora Minoria Absoluta, que realitza els programes de TV3 Polònia i Està passant, del qual també n’és presentador- ha mantingut una discussió a Twitter amb el diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco. Soler va desitjar que Martín Blanco es podrís a la presó després que el diputat pengés un missatge on deia que sentia vergonya pel vídeo que va pujar Pilar Rahola a Instagram on es veia, entre d’altres persones, a l’ex-president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a la piscina de la casa de la tertuliana a Cadaqués cridant “in-inde-independència”. En l’intercanvi de missatges entre Martín Blanco i Soler, el presentador de TV3 va qualificar de C.A.F.E. el diputat de Ciutadans. Aquestes sigles signifiquen “Camarada Arriba Falange Española”. D’altra banda, Soler escriu cada diumenge un article a la contraportada del diari ARA on defensa, sense manies, les posicions polítiques d’Esquerra Republicana.

Toni Albà, actor de Polònia, té el seu perfil de Twitter presidit per una foto d’ell en companyia de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont i amb aquest tuit fixat: “Bon dia a tothom qui està preparant la INDEPENDÈNCIA”.

La CCMA ha renovat els contractes de Polònia i Està passant per la temporada que ve. També continuarà el programa El búnquer de Catalunya Ràdio. En un de cada tres capítols del mes de juny d’aquest programa, els àudios enregistrats dels oients contenien crits de “puta Espanya” que els seus responsables van considerar oportú que s’emetessin. Jair Domínguez, un d’aquests responsables, s’ha referit així al líder del PSC a Figueres i vicealcalde de la ciutat, Pere Casellas: “Si no fos tan rematadament tonto del cul pensaria que és mala persona”.

La diputada socialista Beatriz Silva ha presentat una pregunta per escrit a la presidenta del Consell de Govern de la CCMA al·ludint al tracte de Domínguez a Casellas en què vol saber “quines mesures correctives ha adoptat la CCMA perquè els presentadors i presentadores de la casa observin l’obligació que tenen de respectar el llibre d’estil i no fer afirmacions on es pugui fer apologia d’opinions difamatòries, ofenses i im­properis”.

De moment, sembla que cap i que, fins i tot, s’ha premiat amb la renovació dels contractes als presentadors que ‘passen olímpicament’ del Llibre d’Estil. També continuen infringint-lo altres professionals de TV3 i Catalunya Ràdio. El 9 d’agost, Joan R.Vallvé, redactor de la secció d’Esports de TV3, comentava així a Twitter que el dirigent d’ERC Sergi Sabrià sigui el director de l’Oficina d’Estratègia i Comunicació del President i del Govern de la Generalitat: “Suposo que al partit li han hagut de posar un nou sou públic. Ara li estaven pagant amb tertúlies i articles a mitjans públics i subvencionats. A la ‘menjadora’ tots hi són convidats. Titess, tites, tites…”.

Xavier Valls, també d’Esports de TV3, escrivia, el 29 de juliol, que “va començar sent el Parlament més independentista de la història amb un 54%. No en queden ni la meitat” i el 8 d’agost reenviava el missatge d’un tuitaire que afirmava referint-se a Felip VI, que “aquest imperialista, que desitjaria poder seguir saquejant totes les nacions possibles –i que ara s’ha de conformar amb només poder fer-ho amb Catalunya- és el nostre cap d’Estat. Perquè així ho va voler Franco”.

La productora de programes de Catalunya Ràdio com “Les dones i els dies” i “Un restaurant caníbal a Berlín”, Susana Ortega, que va ser membre del Comitè Professional de l’emissora, té com a tuit fixat al seu perfil un que diu: “Vull una terra lliure de fatxes” i el 29 de juliol pujava aquest missatge: “Doncs què voleu que us digui, m’encanta que la macarra deixi la política. Persones així no fan cap bon servei, ans al contrari. Que marxi amb la seva mala maror. Bon vent i barca nova”. Es referia a la dirigent de VOX Macarena Olona que havia anunciat que es retirava de la política per motius de salut.

La promesa de Rosa Romà que controlaria aquests comportaments se l’ha endut el vent o el temps.

(Visited 405 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari