La justícia mana investigar la trama andorrana de l’Operació Catalunya

La jutgessa d'Andorra autoritza la unitat policial a intercanviar informació amb els cossos policials espanyols

Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

La justícia d’Andorra ha ordenat a la unitat d’investigació econòmica i financera de la policia judicial que investigui els fets de la trama andorrana de l’anomenada Operació Catalunya fins a aclarir la veritat sobre els fets objecte de la querella i les seves ampliacions.

La Batlle d’Instrucció especialitzada també ha autoritzat la policia judicial a intercanviar informació amb altres policies estrangeres, en particular l’espanyola, tal com ha informat l’Institut de Drets Humans d’Andorra.

La investigació va iniciar-se el 5 de setembre de 2016 arran d’una declaració judicial de l’accionista majoritari de la Banca Privada d’Andorra (BPA), Higini Cierco. Aquest va explicar que a partir del maig del 2014 tant ell com el Ceo del banc, Joan Pau Miquel, van ser “coaccionats i extorsionats” primer per l’inspector Celestino Barroso, agregat d’Interior de l’ambaixada espanyola a Andorra, i després pel comissari Marcelino Martin Blas, àlies ‘Fèlix’, en diverses trobades a Madrid.

Segons l’Institut de Drets Humans d’Andorra, l’objectiu era aconseguir els comptes bancaris andorrans d’Artur Mas, Oriol Junqueras i la família Pujol, amb l’amenaça del tancament tant de BPA com de la seva filial espanyola Banco Madrid, una amenaça que es va complir amb el tancament de les dues entitats bancàries el 10 de març del 2015.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari