Nou recurs de Laura Borràs al TSJC per aturar l’obertura del judici oral

La defensa de la presidenta impugna la decisió del jutge de no apartar-se de la causa per manca d'imparcialitat

La presidenta del Parlament, Laura Borràs
La presidenta del Parlament, Laura Borràs

La defensa de Laura Borràs ha presentat aquest dimecres un nou recurs al Tribunal Superior de Justícia (TSJC) per mirar de frenar l’obertura de judici oral, que posaria el càrrec de la presidenta del Parlament contra les cordes. L’advocat Gonzalo Boye ha presentat un recurs d’apel·lació contra la decisió del jutge instructor, Carlos Ramos, de no apartar-se de la causa.

Boye va presentar un incident de recusació per manca d’imparcialitat del jutge Ramos, que va rebutjar-lo i va retreure a l’advocat un intent d’obstaculitzar la tramitació de la causa per evitar l’obertura de judici.

La defensa de Borràs assenyala que el magistrat instructor no ha respectat les “formalitats bàsiques” que estableix la llei orgànica del poder judicial pel que fa al procediment normal i denuncia una vulneració del dret a la tutela judicial efectiva, al dret a un procés amb garanties i també el dret a un jutge imparcial.

“L’abús de dret ve a partir de la pròpia omissió de les normes bàsiques de procediment, que causen a més indefensió”, diu Boye, que insinua que l’instructor no té interès en què s’esgrimeixi si hi ha altres motius per recusar-lo.

(Visited 120 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari