El TSJC desestima la recusació i la petició d’un jurat popular plantejats per Borràs

La sala civil i penal confirma el processament de la presidenta del Parlament de Catalunya en el cas dels contractes de la ILC

La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha situat la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, més a prop de ser jutjada pel possible fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes, ja que ha rebutjat el seu darrer recurs i la recusació que ha plantejat.

La resolució, amb data del passat 15 de juliol, però coneguda aquest dilluns, confirma el processament de Borràs pels delictes de prevaricació administrativa continuada, frau administratiu, falsedat en document mercantil i malversació de fons públics continuada, presumptament comesos quan, suposadament, va afavorir la contractació del seu amic Isaías Herrero.

El TSJC, d’una banda, ha descartat admetre a tràmit la recusació contra el magistrat Carlos Ramos que havia formulat l’advocat de Borràs, Gonzalo Boye, una maniobra que ha etiquetat d'”abús de dret” i “frau processal”.

D’altra banda, el tribunal ha rebutjat que l’eventual judici a Borràs se celebri amb jurat popular, com havia sol·licitat la presidenta de la cambra catalana, per a qui la Fiscalia ha demanat sis anys de presó i 21 anys d’inhabilitació pels delictes de prevaricació administrativa i de falsedat documental.

El TSJC ha rebutjat el recurs de reforma de Borràs indicant que no hi ha concretat el precepte constitucional que la dirigent de Junts considera que s’ha infringit, ni amb quin precepte xocaria l’article 5.2 de la Llei Orgànica del Tribunal del Jurat (LOTJ).

Així mateix, considera “sense objecte” el recurs de Borràs perquè la Fiscalia l’acusa de prevaricació administrativa i de falsedat documental, delictes que no són competències reflectides en l’article 1 de la LOTJ, i no de malversació i frau administratiu, els delictes en base als quals Borràs havia demanat el jurat popular.

A més, la mateixa resolució ha comunicat la desestimació del recurs de reforma plantejat per Roger E., però ha decretat el sobreseïment provisional parcial del procediment respecte a aquesta persona, sobre la qual conclou que no hi ha indicis racionals suficients de la seva intervenció en els fets investigats en el cas.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari