Qui s’adhereix, i qui no, al manifest de suport a Laura Borràs?

Carme Forcadell, Carles Puigdemont i Jordi Sànchez
Carme Forcadell, Carles Puigdemont i Jordi Sànchez

Les primeres hores de recollida de suports a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha rebutjat plegar estant a un pas d’anar a judici pel cas de presumpta corrupció dels contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), han generat una llista de 825 signatures al web suportlauraborras.cat.

Entre els signants del manifest, titulat “Laura Borràs, cultura, compromís i llibertat”, hi ha dos expresidents de la Generalitat, Carles Puigdemont i Quim Torra mentre que l’antecessor d’aquests, Artur Mas, en el govern del qual va arribar Borràs a la direcció de la ILC ho va fer després de no aparèixer en la primera llista d’avaladors que es va fer pública. L’actual president, Pere Aragonès, no ho ha fet.

Es tracta, com reflecteix aquesta divisió presidencial, d’una llista de suports polítics procedent de Junts i la seva òrbita, els companys de partit de Borràs, inclosa la ja retirada Elsa Artadi, però també s’hi troben signatures del sector de les lletres, de col·legues de l’àmbit professional de la presidenta del Parlament. Entre aquests darrers destaquen diversos exdirectors de la ILC.

També signen el manifest figures de la línia dura independentista com l’actor Toni Albà, i d’altres que han saltat a la fama durant els anys del procés, com l’activista Rai López, devot de Borràs, el mosso i candidat de Junts Albert Donaire, i Josep Sort, l’historiador que va renunciar a entrar a una llista electoral de Junts després que s’esbombés que havia tractat Ada Colau de “puta”.

Les absències més notables, més enllà del fet que ningú rellevant d’ERC i la CUP s’hi ha sumat, són (de moment, en aquesta tongada inicial de suports) les de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell (la qual ja ha suggerit a Borràs que es plantegi renunciar), l’exsecretari general de Junts i expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, l’expresident d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart, l’expresidenta de l’ANC Elisenda Paluzie, els eurodiputats de Junts Clara Ponsatí i Toni Comín, l’actual presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, i el president d’Òmnium, Xavier Antich. En canvi, el vicepresident d’aquesta entitat i pallasso, Jordi Pesarrodona, és un dels signants.

El manifest sosté que “els repressors no poden suportar la cultura, la saviesa, la intel·ligència”, i que és “així com els repressors no poden suportar la Laura Borràs”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides