Sánchez proposa convocar al juliol la taula de diàleg amb ERC i Junts

El president del Govern d'Espanya ha demanat al partit de Laura Borràs i Jordi Turull que participi a la reunió de negociació amb l'executiu central i els republicans

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder de l'executiu central, Pedro Sánchez (La Moncloa)
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder de l'executiu central, Pedro Sánchez (La Moncloa).

Juliol podria ser el mes de la tercera reunió de la taula de diàleg. Així ho ha proposat el president del Govern central, Pedro Sánchez, a una entrevista a ‘El País’, on ha demanat al partit de Laura Borràs i Jordi Turull que participi a la negociació amb el seu soci, ERC, amb Pere Aragonès com a màxim representant. “Ens agradaria comptar amb la presència de Junts per Catalunya”, ha manifestat avui, diumenge 3 de juliol.

“Un dels grans actius d’aquest govern de coalició progressista és que es pugui garantir la cohesió i la convivència a Catalunya i al conjunt de l’Estat amb diàleg i amb l’agenda del retrobament”, ha assegurat Sánchez.

El president del Govern ha celebrat que avui a Catalunya la situació política és molt diferent a la del 2017, quan part dels ciutadans va votar al referèndum de l’1-O i les institucions centrals de l’Estat van intervenir l’autonomia catalana. Gran part de l’èxit, ha argumentat, ha estat gràcies a l’actitud i les actuacions de l’actual Govern central.

El president ha assegurat que mostra “respecte” per les decisions dels tribunals i que està convençut que el Tribunal Suprem no revocarà els indults als polítics que van organitzar i van participar al referèndum del 1-O. Sánchez ha assenyalat que l’Executiu va complir amb la llei en concedir els indults i va reivindicar un dret que està a la Constitució i “a tots els sistemes democràtics del món”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.