Els indults als 9 presos s’aprovaran dimarts i seran parcials i reversibles

El País assegura que la carta de Junqueras on renega de la via unilateral es va pactar entre ERC i la Moncloa al màxim nivell

El Consell de Ministres d’aquest dimarts aprovarà els indults als presos independentistes. Serà, doncs, just després de l’acte que farà demà al Liceu de Barcelona el president Pedro Sánchez. Així ho assegura avui el diari El País. No esperarà, doncs, com s’havia dit, al dimarts 29.

Així, la Moncloa ja tindria enllestits els expedients, de gairebé trenta folis per cada pres, i que l’argumentació serà bàsicament política. Posaran l’èmfasi en la utilitat pública dels indults, que es justificaran per fomentar la convivència a Catalunya.

Els indults seran parcials, és a dir, que només es perdonarà la pena de presó que queda per complir i que seguirà vigent la inhabilitació per càrrecs públics. I també que seran uns indults reversibles, per tant poden quedar anul·lats si els presos tornessin a cometre un delicte.

Es donarà molt pes a la carta d’Oriol Junqueras, en què feia autocrítica i renegava de la via unilateral. Una carta que s’hauria pactat amb la Moncloa, segons explica el diari. Esquerra i el govern espanyol n’haurien acordat els detalls al màxim nivell. A l’hora de justificar els indults també s’utilitzarà el discurs d’investidura de Pere Aragonès, en què apostava per un referèndum pactat amb l’Estat.

Sánchez compareixerà al Congrés el 30 de juny per informar sobre els indults. Inicialment la compareixença estava prevista per la primera setmana de juliol, però la Moncloa l’ha avançat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.