Jordi Turull contradiu Jordi Sànchez: “L’1-O va ser un referèndum d’autodeterminació”

L'exconseller de Presidència es suma a les veus de JxCat que discrepen de les paraules del secretari general del partit

L'exconseller de Presidència, Jordi Turull
L'exconseller de Presidència, Jordi Turull

L'exconseller de Presidència, Jordi Turull

L’article que el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, va escriure a l’Ara a principis d’aquesta setmana segueix ocasionant discrepàncies en el partit presidit per Carles Puigdemont. L’exconseller de la Presidència Jordi Turull (JxCat) s’ha desmarcat avui de les paraules del també expresident de l’ANC i ha defensat en una entrevista a Catalunya Ràdio que l’1-O “va ser un referèndum d’autodeterminació”.

Turull considera que segons “el que diu la llei de referèndum” aprovada pel Parlament de Catalunya, “s’havia de fer efectiva la independència si guanyava el sí”. L’exconseller ha reconegut que només existien dues maneres de tirar endavant el resultat, “a trompades” o “de bones”, i ha admès que la segona opció seria la millor.

La distància que Turull ha pres respecte a la visió de Sànchez és una mostra més de les diferències existents a JxCat. Com l’exconseller, Elsa Artadi, Míriam Nogueras, Gemma Geis i l’expresident Quim Torra s’han mostrat contraris a les paraules del secretari general del partit i consideren que el referèndum tenia l’objectiu de proclamar la independència si guanyava el sí.

En relació amb l’article del president d’ERC, Oriol Junqueras, publicat també a l’Ara, Turull s’ha mostrat en desacord amb el rebuig a la via unilateral argumentant que “per això no formem part del mateix partit”. Tot i això, considera “lògiques” les discrepàncies existents i pensa que el més important és complir amb els acords escrits.

Respecte a la reversibilitat dels indults, l’exconseller els veu com “una mesura de gràcia” tot i que no sap “si algú té la temptació que siguin d’humiliació”, cosa que “no seria acceptable”, i prefereix mantenir-se al marge fins a veure quines són les condicions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Jordi Turull contradiu Jordi Sànchez: “L’1-O va ser un referèndum d’autodeterminació””

  1. El referéndum fué una farsa, con una base jurídica nula de pleno derecho, y parece mentira que aún puedan seguir engañando a incautos. Los deberían haber procesado por estafa..

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides