Joan Vall Clara, disposat a vendre la capçalera ‘AVUI’ a Nicola Pedrazzoli per 2 milions d’euros

‘El Punt-Avui’ passaria a dir-se ‘El Punt’ i l’empresari italià posaria el nom de la marca al grup mediàtic de ràdios i televisions que està creant

Diverses capçaleres del diari Avui en una foto publicada a El Punt avui per commemorar els 45 anys de l'aparició del seu primer número

L’empresari del sector de la comunicació Nicola Pedrazzoli ha ofert a Hermes Comunicacions, propietària actual de la marca Avui, la seva compra. El president d’Hermes Comunicacions i director del diari El Punt Avui, Joan Vall Clara, li ha demanat dos milions d’euros per la marca i Pedrazzoli hi està d’acord, sempre i quan pugui fer el pagament en uns quants terminis.  L’empresari italià batejaria amb el nom d’Avui el grup mediàtic que està constituint els darrers temps en base a la televisió 8TV i la cadena d’emissores locals de la SER que espera adquirir aviat.

Vall Clara ha comunicat en reunions internes del seu grup de comunicació l’interès de Pedrazzoli i ha anunciat que, cas que es tanqui l’operació, el diari que dirigeix passaria a dir-se El Punt. Avui va ser el primer diari que es va publicar en llengua catalana després de la dictadura franquista. El seu primer número va aparèixer coincidint amb el dia de sant Jordi del 1976, mig any després de la mort del dictador Francisco Franco. El seu primer director va ser Josep Faulí. Molt lligat a Convergència Democràtica de Catalunya, el partit creat per Jordi Pujol, ha passat en diverses ocasions per greus problemes de tresoreria. Finalment, el 31 de juliol del 2011 va ser absorbit pel diari El Punt que va distribuir-se a partir d’aleshores amb el nom d’El Punt Avui.

Vall Clara dirigeix El Punt Avui des de que, a finals de gener, Xevi Xirgo, que n’havia estat el director des del 2010 va ser nomenat president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Quan va assumir la gestió de la propietat del diari, ara fa dos anys, Vall Clara va reconèixer que El Punt Avui tenia un deute de 13 milions d’euros i va posar en marxa un pla de viabilitat per eixugar-lo en 7 anys. A aquest pla li aniria molt bé que li entressin els dos milions d’euros que Pedrazzoli està disposat a pagar per la capçalera de l’Avui.

La voluntat de l’empresari italià és difondre amb la marca Avui els diversos mitjans que ha adquirit o pensa adquirir en els propers temps. Ara té el canal de televisió 8TV, que va comprar al grup Godó, i ha presentat una oferta per llogar les 18 emissores locals que la cadena SER té repartides per Catalunya. Aquesta oferta no inclou Ràdio Barcelona, el cuirassat català de la SER. Amb 8TV, Pedrazzoli també va adquirir els espais on estaven emetent els canals Barça TV, BOM Cine i Fibracat TV. La seva aspiració és convertir-se en un canal que faci competència a TV3. Ho té complicat però confia que el nom Avui TV l’ajudi en aquesta aposta arriscada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.