Catalunya té un 14% d’habitants més en risc de pobresa considerant el cost de la vida

1.195.068 persones es troben en aquesta situació, segons un estudi de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona

Un cartró com a matalàs en un carrer de Barcelona
Un cartró com a matalàs en un carrer de Barcelona

Foto: Fundació Arrels

Els habitants de Catalunya en risc de pobresa són un 14,4% més des que el 2018, segons un estudi de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) que té en compte el cost de la vida per elaborar l’estadística.

Aquest treball, titulat Cost de la vida i risc de pobresa a les comunitats autònomes, àrees metropolitanes i ciutats espanyoles, calcula que 1.195.068 persones a Catalunya es troben actualment en risc de pobresa, un 15,9% de la població.

Són 150.300 habitants més que l’any 2018, quan la xifra total catalana era d’1.044.745 persones i la taxa era del 13,9%, segons xifres de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), dels quals Barcelona en concentra 87.529, un 75% de la pujada dels darrers quatre anys.

La capital catalana, d’altra banda, registra un indicador de preus de 121,6 punts, només superat pels 124 de Madrid, un valor clarament superior a la mitjana de l’àrea metropolitana de Barcelona (113,8) i a la de Catalunya (107,8).

La renda per càpita barcelonina ajustada pel cost de la vida ha passat de 16.386 a 13.477 euros, una vegada s’ha ajustat als preus del cost de la vida de fa quatre anys, per la qual cosa s’ha reduït un 18%. Novament, només Madrid pateix una reducció superior (19,4%).

El càlcul de l’efecte del cost de la vida que planteja aquest estudi situa Catalunya com la setena comunitat autònoma més rica, per bé que és la quarta segons la dada de la renda familiar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.