Gairebé 2.000 hectàrees cremen a Catalunya a causa de tres grans incendis

Uns 400 bombers, dues seccions de l'UME i múltiples voluntaris treballen per extingir-los

Incendi a Baldomar, Artesa del Segre (la Noguera)

Foto: @agentsruralscat

Els tres grans incendis simultanis que, des d’aquest dimecres, mantenen els Bombers de la Generalitat en alerta ja han cremat gairebé 2.000 hectàrees de superfície. El foc de Baldomar, a Artesa del Segre (la Noguera) ha afectat 1.001,12 hectàrees segons les darreres dades provisionals, mentre que a Castellar de la Ribera (el Solsonès) hi ha 400 hectàrees afectades i a Corbera d’Ebre (Terra Alta) unes 370 hectàrees. A més, les condicions meteorològiques no són les més adients per a l’extinció dels focs a causa de les altes temperatures i la manca d’humitat.

Malgrat que l’incendi de Baldomar és el que, per ara, ha cremat una major part de superfície, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el cap dels Bombers, l’inspector David Borrell, han assenyalat que l’incendi del Solsonès és el que més preocupa ja que, dels tres actualment actius, és el que té un major potencial destructiu. Com ha explicat Borrell, el foc del Castellar de la Ribera no es tracta d’un únic incendi, sinó que és un incendi principal amb diversos conats. A més, hi ha diversos llamps latents de la tempesta seca que va causar l’incendi que, amb la temperatura i el vent, comencen a revifar.

Pel que fa al foc de Baldomar, on fins ara es concentraven els esforços, els Bombers han decidit crear un perímetre de 5.000 hectàrees i deixar que l’incendi evolucioni fins al límit establert, ja que no poden treballar en el flanc esquerre a causa de les dificultats per accedir-hi, mentre que el dret ja està controlat. En el cas de Corbera d’Ebre, els Bombers han aconseguit estabilitzar el 90% del perímetre de l’incendi, sent aquest el foc que menys preocupa per la rapidesa amb què s’ha pogut acotar.

En total, hi ha 400 efectius de Bombers treballant en l’extinció dels tres grans incendis amb 120 dotacions terrestres i 19 mitjans aeris; dues seccions de la Unitat Militar d’Emergència (UME) – una a Castellar de la Ribera i l’altra a Baldomar-; i diversos voluntaris que pertanyen a Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). Durant el matí, els agricultors també han col·laborat llaurant els camps.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.