Catalunya demana ajuda a l’Exèrcit per extingir l’incendi de Baldomar

El foc ja ha cremat més de 1.000 hectàrees i hi treballen 62 dotacions de Bombers i 50 efectius de l'UME

Incendi a Baldomar, a Artesa del Segre (la Noguera)

Foto: @bomberscat

Dues seccions de la Unitat Militar d’Emergència (UME) del Ministeri de Defensa s’han sumat a les 62 dotacions de Bombers de la Generalitat que treballen en l’incendi que s’ha originat aquest dimecres al nucli de Baldomar, a Artesa del Segre (la Noguera). Concretament, segons ha explicat el delegat del govern català a Lleida, Bernat Solé, s’hi han desplaçat una cinquantena d’efectius de l’UME amb 14 vehicles.

Solé també ha fet una crida als agricultors perquè col·laborin en les tasques d’extinció i llaurin els camps per tal de frenar la propagació del foc, que ja ha cremat més de 1.000 hectàrees i, segons ha explicat el subdirector general operatiu dels Bombers, David Borrell, té potencial per cremar-ne fins a 20.000. “L’objectiu és que l’incendi no avanci cap a Vilanova de Meià (Lleida) ni cap a la muntanya de Sant Mamet, i que no travessi el riu Segre”, ha manifestat el delegat del govern català.

El foc, que va originar-se a la carretera entre la Clua i Baldomar, ha estat provocat per un treball agrícola i ha causat el confinament d’alguns nuclis del terme d’Artesa del Segre com ara Clua i Alòs de Balaguer, així com l’evacuació de les 54 persones que hi havia en una casa de colònies de la zona. Paral·lelament a l’incendi de Baldomar, els Bombers treballen intensament en dos focs que s’han originat a Castellar de la Ribera (el Solsonès) i que ja han cremat 400 hectàrees, així com en un altre incendi a Corbera d’Ebre (Terra Alta) que afecta 370 hectàrees.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.