Cremen 370 hectàrees de superfície forestal a Corbera d’Ebre (Terra Alta)

Els Bombers han estabilitzat dos terços del perímetre i confien en fer-ho del tot en unes hores

Incendi a Corbera d'Ebre

Foto: @agentsruralscat

L’incendi de Corbera d’Ebre (Terra Alta) ja afecta 370 hectàrees de superfície forestal, segons els Bombers, i, encara que el foc es manté actiu en els tres flancs, ha baixat d’intensitat respecte a dimecres a la tarda. Aquest dijous, hi ha 50 dotacions de Bombers treballant en la zona amb el suport aeri d’un helicòpter i, malgrat que el foc té potencial per afectar 8.000 hectàrees, no es preveu que durant el dia d’avui se superin les 400.

Per ara, les flames no amenacen cap nucli residencial ni cap mas, de manera que no ha estat necessari dur a terme cap evacuació. A més, els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar dos terços del perímetre de l’incendi. Segons ha explicat el sotsinspector dels Bombers, Guillem Guinjoan, l’estratègia és sacrificar unes 50 hectàrees de superfície forestal que hi ha davant del cap del foc per poder-lo confinar i estabilitzar la carretera TV-7333, que està tallada al trànsit.

Es preveu que en les pròximes hores els Bombers aconsegueixin estabilitzar totalment el foc i, si l’evolució de l’incendi és favorable, que les unitats que es troben actualment a Corbera d’Ebre puguin dirigir-se a altres zones de Catalunya on també es necessiten recursos per aturar les flames, com a Baldomar (la Noguera) i a Castellar de la Ribera (Solsonès).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.