Processats Roger Español i quatre policies per l’1-O

L’activista anirà a judici per presumpte atemptat contra l’autoritat i els agents, per l’ús de pilotes de goma i cops de porra

Roger Español
Roger Español

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona ha processat l’activista independentista Roger Español i quatre agents policials per fets que van tenir lloc durant el desplegament policial per impedir la votació de l’1-O.

Dos agents han estat processats com a presumptes responsables del tret amb una bala de goma que va destruir un ull de Roger Espanyol. Un d’ells és el responsable de l’operatiu de la Policia Nacional a l’Escola Ramon Llull de Barcelona i l’altre, l’escopeter a qui s’atribueix el tret que va ferir l’activista.

El jutge instructor, Francisco Miralles, considera que van incomplir les mesures de seguretat sobre l’ús del material antiavalots. Els altres dos agents processats ho estan pels cops de porra que, presumptament, van donar a persones que estaven assegudes a terra per evitar l’acció policial que pretenia desbaratar la votació.

Per la seva part, Español ha estat processat per la presumpta comissió d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat perquè va llençar una tanca metàl·lica contra agents policials.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.